• 507
    2011-2012 sezonunda fenerbahçe'yi küme düşürmemek üzere görevlendirilen demirören, süper deha abdullah avcı'nın önerisiyle yavaş yavaş yabancı sayısını düşürme kararı aldı. bu karar, 2013-2014 sezonunda 18 kişilik müsabaka kadrosuna yalnızca 6 yabancıyı yazabilmeyi gerektiriyor. bu durumdaki yavşaklığı 2 örnekle gözler önüne serebiliriz.

    sahada 6 yabancımız var ve 4-3-1-2 sistemiyle oynuyoruz. skor olarak öndeyiz ve sneijder'i çıkarıp, 4-4-2'ye döneceğiz, çünkü rakip kanatlardan saldırıyor. o noktada hepimiz biliyoruz ki oyuna amrabat girecek, ancak bu dahiyane fikir sayesinde amrabat tribünde olacak. yalnızca amrabat'ın da olması gerekmiyor, ama bu tarzda bir yabancı oyuncu olması gerek, çünkü türk hücum oyuncularında asla sonradan oyuna girip skoru koruyacak mantalite yok. bu sezon skoru korumak adına oyuna aldığımız oyuncu amrabat değil de emre çolak veya aydın yılmaz olsaydı, ne şampiyonlar ligi çeyrek finaline çıkardık, ne de bu kadar rahat şampiyon olabilirdik.

    2. örnekse şu. yine 4-3-1-2 sistemiyle oynuyoruz. bu sefer skor olarak gerideyiz. oyuna hamle gerekiyor. sahada yine 6 yabancıyla oynuyoruz. stoperde semih-chedjou ikilisi yer alıyor. risk almak lazım ancak defansı da sağlama almalıyız. bu noktada dany'i oyuna alıp 3-5-2'ye dönmeliyiz, ancak yine yapamıyoruz, çünkü dany de tribünde.

    her şey o kadar net ki. yabancı oyuncu sayısının kısıtlanması fatih terim'in de kısıtlanması anlamına gelir. hedeflerimize darbe vurulmak istendiği çok açık. şimdi fenerbahçe.org'dan açıklama geliyor, bize yabancı oyuncu sayısının düşeceği söylendi, ona göre hareket ediyoruz diye. seni şikeden kurtarmak için federasyon başkanı yapılan adamın söyledikleri mi? yoksa en büyük başarısı ibb'yi ziraat türkiye kupası finaline çıkmak olan, senin futbolcularını kollamak adına müthiş bir jenerasyonu 2014 dünya kupasına götürmeyi beceremeyen abdullah avcı mı? bunların söyledikleri sizi mi bağlıyor büyük fenerbahçe camiası. evet belki de bağlıyor olabilir, ancak bizi bağlamıyor. yabancı oyuncu sayısının düşürülmesinden vazgeçilmesini önlemek için alper potuk'a 10 milyon euro verebilirsin, hatta gidip erman kılıç'a falan 20 milyon da verebilirsin, ancak bu durumu siklemiyoruz.

    yabancı oyuncu sayısının düşürülmesi, ligi domine etmemizi engelleyip, fenerbahçe'yle başa baş gitmemizi sağlayacak. daha da kötüsü şampiyonlar ligi kupasını kazanmamızı imkansızlaştıracak. biz buna izin vermeyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın