• 477
    iddia ediyorum; bu saçma kural kalkarsa 2-3 sezon içinde avrupa'nın ilk 5 ligi arasına rahatlıkla gireriz. hatta kişisel tahminim almanya 1, ingiltere 2, biz 3.sırada oluruz. petrol zenginleri kulüpleri yavaş yavaş batırma noktasına getirdiler. city'nin bile hızı kesildi. şuan sermaye olarak dünyanın en iyi takımları arasında galatasaray ve fenerbahçe ve oyuncu gelmek istedikten sonra messi'yi bile getirtebilecek bütçelere sahipler. bunun önündeki tek engel şu saçma kural. alper'e 8, mehmet topuz'a 9, orhan şam'a ve serdar kesimal'a 5 veren fenerbahçe üzerine biraz daha para ekleyip dünyanın en iyi oyucularını alamaz mıydı. veya biz yiğit gökoğlan, yekta kurtuluş, gibi adamlara bu kadar para dökeceğimize daha genç ve yeteneklilerini avrupa'dan getirtemez miydik.

    bu kuralın korunmasının tek nedeni anadolu kulüplerinin yolunacak kaz gibi gördükleri büyük takımlara karşı kozlarını kaybedecek olmaları. bu yüzden büyük takmlar hariç yabancı transfer edecek gücü olmayan gerkes bu kuralın kalkmasını istemiyor. beşiktaş bile geçen sezon yabancı oyuncu transfer edecek gücü olmayınca "sınır azalsın, 5'e düşsün" diye ağlamaya başlamıştı.

    şu yıldırım demirören'den ümitli değilim ama şu yabancı sınırını kaldırsınlar bari, en azından şunu yapsınlar türk futbolu için. herşeyi geçtim artık pislik örtmekten şu konulara da biraz zaman ayırın, kafanızı kaldırın da kaldırın şu saçma kuralı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın