resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 8482
    emre abisiyle bu kadar sıkı fıkı olması galatasaray taraftarını tabiki rencide eder. saha içinde veya saha dışında yaptıklarıyla camianın nefretini kazanmış birini galatasaray futbol takımının kaptanı, galatasaraylı futbolcuların temsilcisi olan arda turan'ın hala sevebilmesi, abi olarak görmesi ve saygı duyması düşündürücüdür.

    senin fenerbahçeli arkadaşın yok mu? nasıl bir sorudur yahu. herkesin her takımdan arkadaşı olabilir. bizim de fenerbahçeli arkadaşlarımız var tabiki, ama düşünün emre gibi yanında arkadaşlarına küfürler etse, bir halısaha maçında takım arkadaşlarına saldırsa, ırkçılık yaptığını görsen o kişiye karşı bir uzaklaşma olur. bu adam iyi biri değil dersin ve ister istemez ona karşı sevgi besleyemezsin artık.

    emre gibi tiplerle galatasaraylı olsa da arkadaşlık etmeyiz, sevgimiz olmaz. edene de şöyle bir bakarız bu ne ayak diye. çünkü bir insan arkadaşlarının yaptığı davranışlardan da sorumludur. senin en yakın arkadaşın bir terbiyesizlik yapsa sen de utanmaz mısın be?

    bak mesela fenerlilerle arkadaşlıktan bahsediyorsan örneğin fenerbahçe takımı ispanya'ya gittiğinde hoş geldiniz diye kamplarını ziyaret etmesi bence yakışır bir davranıştı. konu bu değil.

    galatasaray'ın kaptanı örnek bir insan olmalıdır öncelikle. temsil ettiği camianın getirdiği bazı yazılı olmayan yükümlülükleri de üzerinde hissetmelidir.

    arda turan türkiye'nin en iyi futbolcusu olduğu, bizim alt yapımızdan böyle yetenekli ve galatasaraylı olduğu gerçeği var. aslında herkesin gözünde o kadar değerli- kıymetlisin ki herkes senin iyi olmanı istiyor. sana sahip çıkmak ve seninle gurur duymak istiyor. ama çoğumuzun gözünde "işte kaptan, işte galatasaraylı futbolcu, işte galatasaray ruhu bu" olamadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın