• 19
    fotoğraflardaki taraftarların, kendilerini savunma şekilleri nedeni ile yarım yarım yaran, ama bir o kadar da insanlığımdan utanmama neden olan basın toplantısı. çıkın deyin ki, münferit bir olaydır kulübümüz ile alakası yoktur bu kişilerle ilgili de gereken işlemler yapılacaktır. ama yok, her zaman olduğu gibi, yaptıkları şeyleri inkar ve reddetme huylarından vazgeçmediler. muz gösterenlerden birisine, o muzu statta bir amca ikram etmiş yemesi için. vay vay vay.. öteki arkadaşın da sindirim sitemi bozukmuş, meyve ile besleniyormuş. o yüzden aç kalmamak için stada muz getirmiş. üstelik bu arkadaşın, siyahi arkadaşları da varmış. ırkçı değillermiş. yuh be kardeşim, yuh. insanları bu kadar aptal mı zannediyorsunuz?

    alenen yapılan bu insanlık suçunu savundular. sahada siyahi futbolcu yokmuş da bilmem neymiş. peki ya drogba ve eboue'nin sahaya çıktıkları andaki görüntüler nerede? sahanın içine atılmış muz kabuklarına neden bir açıklama getirmediniz? ayrıca, toplantıda konuşan ikinci arkadaşa ait fotoğrafın derbi günü çekilmediğini gazetelere servis yapıp, bugün sıkışınca ve gerçekler ortaya çıkınca toplantıya katılması nedir? güvenlik kamerası ile çekilen görüntülerde muzu sahaya gösteren kişinin yanında kimse görünmüyor, ancak fotoğraflarda var. bu nedir?

    adam diyor ki; ''bir anlık refleks ile tezahüratlar sonucu muzu kaldırdım''. peki madem öyle; yine aynı güvenlik kamerasında ırkçı kişinin sahaya muzu gösterdiği anda saatler, 19.06'yı gösterirken, foto muhabiri arkadaşın çektiği fotoğrafın saati 19.09. bu arkadaşın eli 3 dk boyunca refleks olarak mı kalmış havada muz ile beraber? neresinden tutarsan tut, her şekilde utanç verici bir toplantıydı. sadece futbol bazında değil, insanlık adına utanç vericiydi.

    eğer bu sefer de birileri bu ırkçı taraftar ve kulübe gereken cezaları vermez veya tepkilerini açık bir şekilde ortaya koyup, hak aramazlar ise, bilsinler ki onlarda bu insanlık suçunun birer ortağıdır, parçasıdır. şikeyi yapıp, türlü türlü kılıflar uyduran. yetmeyip, ırkçılığa da bir kılıf uydurup meşrulaştıran bu kişi ve kurumlar ile galatasaray'ımın yarışmasından utanıyorum. kendi pisliklerinizde boğulun, yazıklar olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın