• 56
    insan öldürmüştür. ortada bir savaş mı var ? hayır. bir insanın üstünde bıçak taşıması normal mi ? hayır. 7-8 kişinin 1 insanın üstüne yürümesi normal mi ? hayır.

    bu olayda savunulacak, hafifletecek bir durum söz konusu değil. karşı taraftaki grup ne yapmış olursa olsun, ölen çocuğun annesine gidin bakalım ne diyecek. ya da yusuf ortak'ın annesine gidin sorun bakalım ne diyecek. biri evladını toprağın altına gömdü, biri de hapisaneye gönderiyor.

    gelelim asıl suçlulara, gelelim insanlara bu hale getirenlere... herkes taraftarı suçluyor, herkes birbirini bokluyor, herkes birbirini aklamaya çalışıyor ancak asıl suçlular hala ortalıkta geziniyor.

    1- spor programları : 2000 senesinden sonra hortlayan spor programları. eskiden sadece pozisyon değerlendirmesi yapan, oynanan futbolu konuşan spor programları. daha sonra ne olduysa futbolcuların birbirine ettiği küfürleri, yöneticilerin ağzından çıkan lafları saatlerce tartışan spor programları. para uğruna birbirlerine bile küfür eden, 2 cümleyi bir araya getiremeyen, televizyon etiğini bilmeyen spor programları. spor dışında her şeyin konuşulduğu spor programları.

    2- taraftar grupları : futbol takımını desteklemek amacıyla kurulan, sporun en güzel ve en kitlesel dalı olan futbolu izlemek isteyen, bir renge gönül vermiş insanlar topluluğu. peki öyle mi ?
    maçtan önce bedava bilet için kendini paralayan, karaborsacılık ve uyuşturucunun alıp başını yürüdüğü, insanların biletleri olmasına rağmen ''ben orda oturuyorum kalk '' diye yerinden kaldırabilen, kendi rengi dışındaki herkesi düşman belleyen insanlar.

    3- yöneticiler : milyonlarca insanın pür dikkat acaba ne diyecek diye tv karşısına geçtiği insanlar. ağzından çıkacak her kelimenin binlerce insanı etkilediğinin farkında olmayan, rakipcilikten çok düşmancılık oynayan. ve karşı tarafın başarısızlığı için elinden geleni ardına koymayan insanlar. burada tabi ki aziz yıldırım'a özel bir paragraf açmak lazım ama uzun uzadıya ağzından salyalar saçarak sağa sola saldıran, mafyatik bi adamı konuşmak istemiyorum.

    4- holigan futbolcular : sadece kulüp sevgisiyle hareket etmeyen, taraftarların gözüne şirin gözükmek için saçma sapan hareketler yapan, sporun en büyük unsuru olan eğlence ve rakibe saygıdan bir haber insanlar. rakibe yaptığı her düşmanca hareketi prim olarak geri dönen futbolcular.

    5 - devlet : ülkeyi uyutan, en büyük problemimizin sarı,lacivert,kırmızı,siyah,beyaz,bordo olduğunu düşünmemizi sağlayan. bu ateşi körükleyen insanlar.

    6- taraftar : yani biz. sadece bizim rengimizde olduğu için yaptıklarını görmezden geldiğimiz, sadece karşı renkte olduğu için her yaptığını şuursuzca eleştirdiğimiz, biz. internetle birlikte çoştukca coşan, futbolun sadece bir eğlence unsuru olduğunu unutan,biz.

    yusuf isimli genç kardeşim, evet artık katil oldun ve bıçağı tutan el senindi ancak o bıçağı senin eline veren biziz. burak kardeşim mekanın cennet olsun. sen arkadaşlarınla yusuf'un üstüne gittin ama seni de oraya gönderen bizdik. tüm insanlıktan özür diliyorum
App Store'dan indirin Google Play'den alın