• 102
    10 mayıs 1928

    gazi kupasinda ilk maç oynandi: 3-3

    mustafa kemal atatürk’ün adına düzenlenen tek kupa olan gazi büstü 1928 yılında iki maç üzerinden galatasaray ile fenerbahçe arasında oynandı. taksim stadı’nda 10 mayıs günü oynanan ilk maça galatasaray, ulvi, burhan, nazif, suphi, aslan nihat, mithat, leblebi mehmet, muslih, kemal faruk, latif ve rebii onbiriyle çıkmıştı.
    o gün için rekor sayılacak bir rakam olan 8 bin seyirci önünde oynanan maçın ilk yarısını fenerbahçe 2-0 önde bitirmişti. ikinci yarının başında galatasaray kemal faruk’la bir gol bulmuşsa da fenebahçe buna karşılık vermiş ve 3-1 öne geçmeyi başarmıştı. ancak maçın sonlarına doğru oyuna ağırlığını koyan galatasaray muslih ve leblebi mehmet’le goller bularak skoru 3-3’e getirmeyi başaracaktı.
    ilk maçın berabere bitmesi üzerine kupanın sahibini belirlemek üzere 10 ağustos’ta bir maç daha yapılması kararlaştırılmıştı. esas zafer de o maç kazanılacaktı. görüntüde harf devrimi öncesinde eski harflerle yayımlanan gazete kupüründe okuyuculara maçın 3-3 berabere bittiği duyurulmaktaydı. aynı yılın sonunda alfabe de değişecekti
App Store'dan indirin Google Play'den alın