• 301
    forma satısları üzerinden klübümüzü sömüren kurulustur. %50 gelir elde ediyor bir formadan. inanılmaz bir yüzde ! . yani ortalama fiyatın 120tl oldugunu düşünürsek 60tl sini alıyor.olaganüstü bir rakam. ürünü satan biziz. galatasaray olmasa nike'ın bu formaları satması imkansız. aklım almıyor nasıl böyle tavizler verilir. bir formanın maliyeti 5tl en fazla. hadi bunun üretim masrafı + tasıma ve dagıtım desek 20tl olsun üzerine kâr koy 30tl olsun ama 60tl gibi bir rakamın verilmesi cok yanlıs bir karar. gerekirse adidas'a gidilir gerekirse baska firmalar bile üretir. puma bile olur ne bileyim. sonucta galatasaray'ın büyük bir geliri sömürülüyor.

    şöyle düşünelim: iphone üreticisi apple yeni bir telefon cıkarmak istiyor ve bu telefon için bir fabrika ile anlasıyor. bu fabrikanın bu telefonu yapım maliyeti cok düşük diyelim ki 100$ ama bu fabrikanın sahibi bu telefon üzerinden iphone'a cıkardıgı bir telefon ücreti 300$ ayrıca iphone piyasada bir müşteriye 700$a mâl oluyor. burada görüyoruz ki üretici ile apple aynı kar'ı elde ediyor. ancak bu yanlıs. çünkü eger üzerinde apple amblemi olmasa o telefonun degil o fiyata yarı fiyatına bile satması cok zor.

    demem odur ki. bu forma üzerindeki amblem galatasaray degil de akhisar arması olsa bırakın 400 bin rakamını 4 bin bile satamazlar. klübün derhal anlasmayı gözden gecirmesi gerekiyor. veya benim bu anlasmada bilmedigim seyler var . yoksa klüp bu kadar anlamsız bir işe kalkışmaz.sömürülüyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın