• 6584
    burası hepimizin evi gibi. internete erişebildiğim her an önüme actıgım ilk sekme hep rerererarara.net'tir. buranın bir parcası olmaktan da mutluluk ve gurur duyuyorum. hepimizin de boyle hissettiğine eminim.

    bir diger taraftan burasını evimiz gibi gördüğümüz icin iyice rahat davranmaya başladık sanırım. bazı yazarlar küfretti, baska bazı yazarlar da küfretti. sonra moderasyon bunların bir kısmını ucurdu, bir kısmını ucurmadı vs. olayları hepimiz görüyoruz.

    benim burda bahsetmek istediğim sey ise dısardan nasıl göründüğümüz. bunu daha önce de dile getirmiştim, ben bu tarz olaylar arttıgı zaman hep dısardan nasıl gorundugumuzu düşünüyorum. ve acıkcası suan gördüğüm eski agırlıgımızdan biraz uzaklasmakta oldugumuz.

    hepimiz burayı evimiz gibi goruyoruz dedim ya, bu yuzden sol frame son zamanlarda buranın ana amacı olan spordan bahsetme öznesinden uzaklasıp kimi zaman iki yazarın tartısması, kimi zaman bir yazarın imhasıyla doldurulmakta. kimse gizli yapma geregi duymuyor bunu, bir nevi evde boxerla gezme hesabı. cunku rahatız, burası bizim özel alanımız. ve ne yazıkki bu tarz seyler son gunlerde özellikle bu ucurulma olaylarıyla ilgili tavan yaptı. sol frame'e bakınca her gun yeni pilot yazarlar, sözlükteki mutsuzluk ortamı gundemi olusturuyor.

    sanırım konuyu anlatmaya calısırken dagılacak o yuzden kısaca belirtmek istediğim seyi soyleyeyim. burası bizlerin dısında binlerce insanın okudugu, takip ettiği galatasaray adına deger verdiğimiz bir mecra. ve biz gündemimizi bu kavgalar ve tartısmalarla doldurdukca ne yazıkki kendimizi hem okunmaz kılıyoruz hem de ele gune karsı komik duruma dusuruyoruz diye dusunuyorum.

    moderasyonun boyle bir sey yapma ihtimali var mı bilmiyorum ama bu tarz sozlukteki kargasalarla ilgili baslıklar en azından sadece yazarlara gorunecek sekilde yapılsa en azından okuyucu olarak dısardan gelenler salt spora dair seyleri görse, okusa sol frame'de. bizler de sözlük içişlerine dair sorunları kendi içimizde tartısmıs olsak.

    yazar kardeslerim ve abilerimden de ricam eskiden oldugu gibi daha hoşgorulu bir sozluk ortamı icin daha dikkatli yazmamız, kelimelerimize dikkat etmemiz. modlardan bir diger ricam her farklı dusunceyi pilot yaparak susturmak yerine daha efektif cozumler uretebilmeleri. ilk okumaya basladıgım gunlerde daha özenilecek bir ortam vardı burda, yeniden o ortamı yakalamak icin herkesin caba sarfetmesi gerekiyor...

    bi dusunsenize şurda 3 gün sonra 19. şampionluğumuzu kutlamaya başlayacagız ama biz şampiyon galatasaraydan başka herşeyi konusur olduk:/
App Store'dan indirin Google Play'den alın