• 98
    01 mayıs 1939

    galatasaray 4 - fenerbahçe 1

    1939 yılı galatasaray’dan ayrılanların kurduğu güneş kulübü’nün kapanmasının ardından galatasaray’ın kendisini yeniden toparlamaya başladığı yıldır. galatasaray , o sezon genç ve yetenekli futbolculardan kurulu kadrosuyla türkiye milli küme şampiyonluğunu kazanır. bu arada o sene içinde lig ve özel maçlarda tam 4 kez karşılaştığı fenerbahçe’yi de 4 kez yener. hem de her maçta dörder gol ataraktan. üstelik fenerbahçe’nin çok iyi bir kadroya sahip olmasına ve favori olarak gösterilmesine rağmen.

    işte bu maçların ilki olan 1 mayıs’taki maçı da galatasaray sarafyan (2), süleyman tekil ve nikolaos’un golleriyle 4-1 kazanır. ve 4 maçta 4 gollü galibiyetler serisi de böylece başlar.

    *

    (bkz: 1 mayıs 2001 real madrid bayern münich maçı)

    real madrid'in uefa şampiyonlar ligi yarı final ilk maçı. çeyrek finalde galatasaray'ımız ile karşılaşmışlardır. bayern münih elber'in golü ile 0-1 kazanmıştı.

    1 mayıs 2010

    galatasaray, geçtiğimiz ocak ayında çok istemesine rağmen alamadığı çağlar birinci’yi transfer etmek için denizlispor başkanı ali ipek’in kapısını çaldı. transferde öncelikle genç ve ucuz futbolcuları kadroya katmayı planlayan sarı kırmızılı yöneticiler, sol bek mevkisini milli futbolcu ile güçlendirme kararı aldı.

    not: bu mesajı atıp atmamak konusunda çok tereddütte kaldım. kalp ritminiz ile oynadıysam affola. kötü bir niyetim yoktu. :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın