• 25
    öncelikle (bkz: yabancı sınırlaması)
    benim kafamdaki bu seneki ideal onbirimiz;

    *******muslera
    eboue gökhan semih riera
    ***hamit melo selçuk
    *******sneijder
    ****burak drogba

    bu onbirde reale barcelonaya bayerne kafa tutamayacak zayıf halkalar (tabi ki benim düşüncem) eboue, gökhan, riera, hamit bunlardan gökhan ve hamit ideal rotasyon oyuncusu olur ama eboue ile riera lüks diye düşünüyorum.

    eğer 4-3-3 ya da yandan yemiş 4-5-1 gibi bir sitemde oynanacaksa eldeki futbolculardan şöyle bir onbir olacağını düşünüyorum (7 yabancı)

    ******muslera
    eboue gökhan semih riera
    *****melo selçuk
    burak sneijder amrabat
    ******drogba

    zayıf halkalar eboue, gökhan, riera, amrabat

    hocaya sistem rahatlığı verebilmek için bir sağ bek, bir sol bek, bir stoper, bir merkez orta saha ve bir sol açık lazım diye düşünüyorum.
    yabancı sınırlamasını düşünürsek bizim en az iki (önümüzdeki seneyi kurtarır) ideal olarak üç üst düzey yerli futbolcu almamız lazım. ideal bir yerli onbir bana göre (bizim sistemlerle)

    *********onur*********************************onur
    gökhan semih serdar hasan ali***********gökhan semih serdar hasan ali
    ***oğuzhan nuri selçuk********************oğuzhan nuri selçuk
    ********arda**************************burak arda
    *****burak umut*******************************umut

    umut bizde ancak rotasyon futbolcusu olur hamit, sabri, hakan balta, gökhan, emre çolak, engin baytar gibi adamlarla birlikte, bonsarvisi alınmalı ya da bir sene daha kiralanmalı diye düşünüyorum. nuri ya da alperden birisi mutlaka alınmalı, gökhan inler fazla pahalı. tercihen nuri çünkü alper de rotasyon oyuncusu bizim kadronun ayarına göre. serdar taşçı realist bir hedef değil kanımca ama ömer toprak ya da serdar aziz alınabilir. mesele nuri (alper) ve ömer (serdar aziz) alınabilise bile ki çok zor hedefler ancak önümüzdeki sezonu kurtarabiliriz. alınabilecek ve bu takımda sırıtmayacak tek alternatif onur kıvrak kalıyor. üstelik melonun bonservisi var ve bence alınması şart en az bir bek ve bir sol açık var. musleradan gelebilecek para melo, alper, serdar aziz ve onurun bonservislerine (mal gibi hesaplamıyorsam) yetiyor.

    sağ bekte eboue ile idare etmek zorundayız gibi görünüyor. önümüzdeki sene transfer için ayırılacak para ile mesela robben (adı geçiyor diye yazıyorum) ve iyi bir sol bek alabiliriz kanımca mesela gelirse aly cissokho gibi bir futbolcu alınabilir 10 milyonun altında bonservis bedelleriyle.

    -----------onur*************************onur
    eboue serdar semih sol bek*******eboue serdar semih sol bek
    ****alper melo selçuk****************melo selçuk
    ********sneijder***************burak sneijder sol açık
    *****burak drogba********************drogba

    gidecekler muslera, riera, elmander gelecekler onur, alper, serdar aziz, sol bek, sol açık + melo ve umut.
    rotasyon
    ****eray ufuk veya aykut
    sabri gökhan dany hakan
    ****engin yekta
    hamit emre amrabat
    *******umut

    böylece ilk onbir 5 yabancı kadro yedi yabancı oluyor ve musleranın satılışı maddi olarak bu transferleri gerçekçi yapıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın