resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 358
    galatasaray sözlük'te kendisine epeyi haksızlık edilen teknik direktör. kendisi sistemi olan, ama iki sezon üstüste real madrid'in gerisinde kalmış, şampiyonlar liginde bir kez 2.turda, 1 kez de yarı finalde elenmiş, kendisinin iş başına gelmeden 1 önceki, 2007-2008 sezonunu kupasız kapamış bir takımın başına geldi. hazır sisteme kuruldu demek de mantıklı değil, zaten altyapıda çalışıyordu ve sistemi iyi bilen, bu sistemi özümsemiş bir teknik adamdı. bir önceki sezon rijkaard thierry henry, gabriel milito, éric abidal ve yaya toure'ye 70 milyon € yatırmış ancak bütük hayal kırıklığı yaratmıştı.
    pep işin başına gelir gelmez savunmayı baştan aşağı yeniledi. oyuncalarını gayet güzel hazırladı ve bir önceki sezona nispetle eto'o, hanry, messi gibi isimlerin verimliliği iki katına çıkmıştı. (istatistikler ortada).
    la liga'da 105 gollük bir performans sergilediler. daha ilk sezonunda şampiyonlar ligi, la liga ve copa del rey şampiyonluğunu kazandırdı takımına.
    2009-2010 sezonunda uefa süper kupa, dünya kulüpler şampiyonluğu, ispanya süper kupa ve la liga şampiyonluğu geldi. şampiyonlar ligi'nde yarı finalde mou'nun malum inter'i ile kale önüne uçak parkettiği maç ile elendiler.
    2010-2011 sezonunda yine şampiyonluk, şampiyonlar ligi şampiyonluğu, ve ispanya süper kupası. nihayet görevi bıraktığı 4.senesinde,2011-2012 sezonunda uefa süper kupa, dünya kulüpler kupası şampiyonluğu, ispanya süper kupası ve copa del rey. yani en kötü dedikleri zamanda 4 kupa. şampiyonlar ligi'nde chelsea karşısında messi'nin kaçırdığı penaltı ile yarı finaldeki dramatik sonları ve mourinholu real madrid'in ardından 114 gol atarak 2. sırada bitirdikleri la liga.

    şimdi, bu grafiğe bakınca pep için başarısız bir teknik direktördür demek insafsızlıktan başka bir şey değil. adam 4 sezonda takımına 3'ü ezeli rakipleri real madrid'in önünde şampiyonluk kupası ve 2 tanesi şampiyonlar ligi şampiyonluğu olmak üzere 14 kupa kazandırmış bir teknik adamdan bahsediyoruz. iyi kadro ve hazır futbolcuları vardı bahanesi mantıklı değil ki yıldızları idare etmek o kadar kolay bir iş değil. bu sezon mourinho'nun grafiği ortada. bu adam son 10 yılın en iyi teknik adamlarından biridir ve keşke meydanı vilanova'ya bırakıp gitmek yerine ferguson gibi uzun yıllar barça'nın başında kalsaydı. o ferguson gibi uzun soluklu bir efsane olmak yerine, terim gibi, mourinho gibi yeniliği ve macerayı seçti.

    zaten başarıda zirve yapmış olan bayern münih ile ne yapar?. daha önce de belirttiğim gibi, sistem değiştirme inadı tutmazsa, mevcut yıldızları takviye ile aynı başarıları tekrarlayacaktır. zaten mario götze ve robert lewandowski transferleri gösteriyor ki sistemi bozma yanlısı değil. bayern'in klasikleştirdiği 4-2-3-1'i devam ettirecek gibi. etkili ama bencil robben'i, yaşı ilerlemiş mario gomez ve pizzaro'yu takımda tutmamakta haklı. forvetinde mandzukic ve lewandowski gibi iki adamın varsa fazlasını takımda tutmanın manası yok zaten. muhtemelen önce boateng'in yerine dante ile uyum sağlayacak bir stoper ve arjen robben'in yerine bir kanat adamı alarak transferi fazla uzatmayacak.
    eğer mevcut sisteme ismindeki ağırlığı koyarsa önümüzdeki sezon da dünya futbolunu domine edecek bir takımın başında olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın