• 52
    hakaretin takibi şikayete bağlı bir suç olduğunu unutup, galatasaraylı futbolcu ve yöneticilerin, mersin idmanyurdu oyuncularına ettiği iddia eden küfürler hakkında soruşturma açılması için savcılığa şikayette bulunmuş gerizekalılar vardır bu derneğin içinde.

    kimse de "lan oğlum mal mısınız? mersin idmanyurdu oyuncusu bilfiil gidip şikayet ederse hakarete uğradım, rencide oldum diye, ancak o zaman bu suç hakkında soruşturma açılır, savcı bu şikayet dilekçesini kıvırıp götünüze sokun diye size geri gönderecek, biz de medyaya ve insanlara rezil olduğumuzla kalıcaz, meslektaşlarımız arasında taşakoğlanına dönücez" dememiş, aksine "yedik bir bok, birazda elimize yüzümüze bulaştıralım" diyerekten yaptıkları şikayeti gururla kamuoyuna ilan etmişlerdir.

    burdan türk ceza kanunu'nun ilgili maddesini hatırlatarak yardımcı olalım kendilerine.

    madde 131 - (1) kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlenen hariç; hakaret suçunun soruşturulması ve kovuşturulması, mağdurun şikâyetine bağlıdır

    (2) mağdur, şikâyet etmeden önce ölürse, veya suç ölmüş olan kişinin hatırasına karşı işlenmiş ise; ölenin ikinci dereceye kadar üstsoy ve altsoyu, eş veya kardeşleri tarafından şikâyette bulunulabilir.

    nasıl mezun ediyolar bu tipini siktiklerimi hukuk fakültelerinden anlamıyorum.
    ben öğrenciyken 90 puanlık kağıt versen ve 10 puanlık soruyu bu şekilde yanlış cevaplasan, fahiş hata diye kağıdı çizip 0'ı basarlar, seneye tekrar çalış bu derse bu sene mantığını anlamamışsın işin diye de not düşerlerdi yanına.
    mantar gibi çoğaltırsan hukuk fakültelerini, her önüne geleni alırsan içeri, her içeri aldığını mezun edip salarsan ortalığa, olacağı budur.
    hayır üzülüyorum insanlar hayatlarını, özgürlüklerini, paralarını, çoluk çocuklarının nafakasını velayetini bunlara emanet ediyor; sonra bu malların yaptıkları gerizekalılar biz avukatların üzerine damga gibi yapışıp kalıyor.

    edit: an itibarıyla bu adamları bağlı oldukları baroya şikayet etmeyi düşünüyorum. çünkü avukatların "avukatlık meslek ve onurunu koruma" gibi bir ödevleri var mesleklerini icra ederken ve günlük hayatlarını sürdürürken. nedir bu şikayetin amacı kavrıyabilmiş değilim. takibi şikayete bağlı suç ne onu mu bilmiyor bu adamlar? kanunu bilmemek mazeret sayılmaz diye bir düzenlemenin olduğu ülkede koca avukatlar derneğinden bir kişinin bile çıkıp bu adamları uyarmaması imkansız. o zaman? o zaman işte bu ezikler tüm avukatların imajını sarsacak hareketler yapıyorlar sıfatlarını kullanarak. resmen sinirlendim amk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın