resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1089
    dün oynanan maçta (bkz: 3 nisan 2013 real madrid galatasaray maçı) maçtan önce real'a nasıl gol atarız diye düşünürken defansta yapmamasını istediğim 2 tercihi de yaptı maalesef. tandemde umarım 1-2 sene içinde dünyanın en iyi stoperi olacağını düşündüğüm raphael varane yerine pepe'yi oynatır, sağ bekte de alvaro arbeloa'dan vazgeçmez diye umut ediyordum. çünkü bu 2 oyuncu da hata yapmaya daha müsait ve ağır oyunculardı. hani varane milli takımdan sakat dönmüştü, dedim belki riske atmaz onu oynatmaz diye umut ettim ama olmadı.

    maalesef mourinho, takımımızı ne kadar iyi incelediğini ve gol yollarını nasıl kilitleyeceğini çok iyi biliyordu. her zamanki gibi dersine çok iyi çalışmıştı. tandemde pepe'yi oynatmadı, sağ bekte de çok güçlü ve süratli olan michael essien'i oynattı. yanlarında fabio coentrao ve sergio ramos ile birlikte bu defans hattı maalesef maç boyu neredeyse sıfır hatayla oynadı. essien tercihinin maçın en kritik hamlelerinden biri olduğunu düşünüyorum. hem bölgesini iyi kapattı hem de hızlı atağa çıkabilme tehdidiyle, albert riera'nın maç boyu hiç ileri çıkamamasına neden oldu.

    eee insan boşu boşuna o kadar kupa kazanmıyor, farklı ülkelerde farklı ekollerde de kendini kabul ettirme başarısını göstermiyor, boşu boşuna dünyanın en iyi ikinci hocası olmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın