resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 2416
    haksız/abartılı şekilde eleştirildiğini düşündüğüm sarı kafa.

    ben galatasaray forması giyen adamın tuttuğu takımla çok fazla ilgilenmem. bizim çocuğumuzmuş fanatik galatasaraylıymış falan bunlar hikaye. "bizim çocuklarımız" denen adamlar bizi en çok vuran adamlar olmuşlardır. sabri bizim çocuğumuz olmuş da ne olmuş mesela, ne vermiş galatasaray'a? yani bi adamı sadece bizim çocuğumuz olduğu için savunmaktan daha saçma bir şey yok benim gözümde.

    konuyu dağıtmadan söyleyeceğim şu, bu adam türk futbolcusu. ve yaşı 21. bu adamın eksikleri var. görüyorsun 1-2 maçını izleyince. öyle sır da değil yani. burak yılmaz güzel bir örnek. o da türk futbolcusu ve patlama yaptığı yıl 27 yaşına girdiği yıl. 21 yaşında pique bekleme demek istiyorum. varane örneği de mantıklı bir örnek değil.

    bir defans oyuncusundan ne beklersin? sağlam olsun, risksiz oynasın, kademe bilsin, hamle üstünlüğü olsun, çevik olsun, hava toplarına hakim olsun, mümkünse ayağı iyi olsun yüzünü karşı kaleye dönsün falan filan. bu özelliklerin pek çoğu bu çocukta var. hiçbiri 10 üzerinden 10 değil ama pek çoğuna sahip bu çocuk. 2011-2012 sezonunda takımın banko 2 stoperinden biriydi ve o takım gol yememe rekoru kırdı. buna tesadüf diyorsan ya da başarıyı görmek istediğine verip diğer paydaşları es geçiyorsan ona bi şey diyemem.

    yabancı kontenjanı muhabbeti, genç bir yerli oluşu, gelişmeye açık olduğunu her şekilde göstermesi, soğukkanlı karakteri sahip olduğu yan özellikler. ve aslında önemli artılar.

    atlanan çok önemli konu; takım savunması oturmamış bir takımın stoperlerinden biri oluşu. aynı sebeple muslera da eleştirildi, eboue de. hala da eleştiriliyorlar. geçen sezon rakiplerine doğru düzgün pozisyon vermeyen, final maçını 0-0'a bağlamayı bilen, savunmasıyla güven veren takımın 3 oyuncusu değişmedi. ama çok şey değişti. bunun nedenlerini iyi analiz etmek lazım. semih'i harcamak, kritik hatalarını bulup ortaya koymak şu an yapılabilecek en kolay şey. bunu yaparsak da kaybeden kesinlikle galatasaray olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın