• 13655
    (u: salı günü oynanan karşılaşmada per mertesacker'den aldığı pası rakip oyuncuya vererek henrich schmidtgal'in skoru 3-1'e getirmesine sebep olmuştu. almanya, maçın 4-1 kazanmayı başarsa da; taraftarların bir kısmı, neuer'i yuhalamıştı. konu hakkında kicker'a konuşan mesut, taraftarlara tepki göstermiş ve)

    "manuel, eleştiriyi hak etmiyor. dünya'nın neresinde olursam olayım, almanya'nın güçlü bir kaleciye sahip olduğu düşünülüyor. neuer, daha önce defalarca kez sergilediği performansla bize maç kazandırdı. fakat en iyi isimler bile zaman zaman hata yapar. bu tip anlarda neuer'e daha fazla destek olmalıyız."

    mesut özil

    aynı konuyla ilgili olarak;

    "kafamda ne zaman soru işareti olsa, daha güvenli paslar verirdim. özellikle bilinçli atılmış bir uzun top, oyuna da tempo getirebilir. casillas, buffon, van der sar ve schmeichel gibi bütün iyi kaleciler, risk ve güvenli oyun arasında en iyi dengeyi kuranlardır. kaledeyken kendinize 'bu hareketim gole sebep olabilir mi?' diye sürekli sormalısınız."

    "kaleciler, refleksleri ve kurtarışlarıyla maçların sonunu tayin eder. bir kaleci olarak takımınızın kupalar kazanmasını sağlayabilirsiniz. neuer, schalke'deyken insan üstü olduğunu düşünüyordum. fakat bayern'de ise kısmen daha normal."

    oliver kahn
App Store'dan indirin Google Play'den alın