• 89
    27 ekim 2012 galatasaray kayserispor maçı hem avrupa'da kötü gidişimizin sonu olan cluj maçından sonraydı. * hem de robert prosineçki'nin kayserispor'un başına geldiği bir, ya da ikinci maçtı. kayseri'nin kötü gidişi sürüyordu. kayserispor'un maça asılacağından konuşuluyordu. galatasaray'ın puan kaybedebileceği söz konusuydu. 3-0'lık galibiyet hem takıma inanç aşılamış, hem de bu takım konsantre olduğunda aşılamayacak engel olmadığına kanaat getirilmişti. * bugün ise işler biraz farklı. hem 12 mart 2012 schalke 04 galatasaray maçı'ndan gelen zafer, hem de real madrid çeyrek final kurası takımı avrupa'da bir moda girdiğinin göstergesi. avrupa'nın en büyük 8 takımına kaldığımızda herkesin sokakta "şampiyon cimbom" diye bağırması aslında avrupa'da gidebileceğimiz son noktayı işaret ediyordu.
    evet avrupa'da iyiyiz fakat ligde işler göründüğü gibi değil. rakiplerimizin kalitesizliği, kaybettiğimizde mutlaka kaybetmeleri ligde maçlara yeterince asılmamamıza neden oluyor. buna teknik direktörümüz fatih terim'e verilen haksız cezanın da etkisi var. şüphesiz onu kulübede, ya da kulübenin arkasında görünce maç konsantrasyonu bir anda değişen futbolcularımız var.* işe sadece taktiksel açıdan bakılmadığında bu da son haftalardaki puan kaybımızın nedeni olarak gösterilebilir.
    öte yandan robert prosinecki önderliğinde kayserispor'un büyük bir çıkışta olduğunu söylersek yanlış olmaz. geçen sezon 3-0'lık yendiğimiz maçta hem takım oturmamıştı, hem de sakatlıktan dolayı devşirme sol bekli oynamıştı kayserispor. bugün ise durum farklı. taraftarlar kadir has stadyumu'nu doldurmaya başladı. geçenlerde 'uefa' kupasının olduğu bir koreografi düzenlediler; artık taraftarın avrupa kupalarına katılmalarını istiyorlar. şüphesiz yıllardır ligin orta sıralarına demir atan kayserispor taraftarı için bu büyük bir test. 3 mart 2013 kayserispor mersin iy maçı ise polisler ve top toplayıcılar dahil küme düşme hattında olan bir takıma karşı zaman geçirmeye çalışan kişilerin olduğu bir stadyumda maçın oynanacağını gösterdi. yani kısacası galatasaray'ın tek rakibi kayserispor futbol takımı olmayacak bugün.
    dün akşam beşiktaş'ın kasımpaşa karşısında dağılışını hep beraber gördük. fenerbahçe ise avrupa dönüşü antalya deplasmanında puan kaybedebilir. formda bir kalecileri var. sonuç olarak rakiplerimizden -yine, yeniden- kopma maçı olabilir bugünkü maç. süper ligde kalan maçların nasıl geçmesini istiyorsa takım, kolay ya da zor. bugün avrupa'da rakiplerimiz, bayern münih, barcelona, juventus hep ligi koparmış durumda. real madrid ise şampiyonluk umudu kalmadığı için nispeten rahat maçlar oynuyor. bizim de avrupa'ya daha rahat konsantre olmamız ve ligi şimdiden garantiye almamız amacıyla bu tip maçları almamız şart. allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın