• 13246
    fatih terim, italya'nın ünlü gazetesi la repubblica'yla kısa bir röportaj yapmış.

    -son dönemdeki harika transferlerinizden memnunsunuz, değil mi?
    "evet, öyleyim. bunu inkar edemem. drogba ve sneijder gibi güçlü oyuncuları takıma katmak ümit ettiğim bir şeydi. ligde lideriz, diğer alanlarda da mücadele ediyoruz. basketbol, voleybol, tenis, atletizm de var."

    -bu neye bağlı? paraya mı, spor kültürüne mi?
    "her ikisine de. artık para eskisinden de çok dönüyor. ama türkiye artık kendini her yerde daha iyi ifade edebilen bir ülke. sanatta, müzikte, avrupa festivallerinde ödül alan yönetmenlerimizde, hollywood’a giden filmlerimizde. genç sayısı çok, çoğu spor yapıyor. bunların hepsinin toplumda olumlu bir etkisi var"

    -ülkenin hedefi ne?
    "bizim adaylıklarımız farklı. expo için izmir de var mesela. bu sadece türkiye’nin ab’ye girmesi için bir alternatif, siyasi bir mesele değil. ama tabii ki sporun çok yardımı olabilir."

    -ya olimpiyatlar?
    "o bizim hayalimiz. başbakan erdoğan bunu net bir şekilde ifade etti. bu amaca doğru gidiyoruz. diğer adaylar olan madrid ve tokyo’yu yenmek ve kazanmak için her şeyimiz var; alt yapı, organizasyon, azim. hazırız, çok kararlıyız."

    -ileride italya’ya dönüp teknik direktörlük yapmak istemez misiniz?
    "bunu hep söyledim. italya benim ikinci vatanım. her gün basınınızı takip ediyorum. birkaç hafta önce bir spor gazetesi beni roma’ya teknik direktör olarak yazdı. bu doğru değil. şu an benim için sadece galatasaray var. ama ilerde kim bilir dönmeyi çok isterim."
App Store'dan indirin Google Play'den alın