• 13187
    türkiye içinde ve dışında altyapı yatırımlarımız var. türkiye’de merkez istanbul olacak. yurtdışında ise almanya’da wisbaden’de 12 milyon euroluk yatırım ile bir futbol akademisi kuruyoruz. (u: frankfurt’un batısında yer alan ve ağırlıklı olarak yabancıların yaşadığı wisbaden’daki tesis için alman hükümetinden 200 dönümlük bir araziyi 99 yıllığına kiralanacak )

    projenin teknik sorumlusunun fatih terim, idari ve finansal sorumlusunun ise ebru köksal. almanya da hukuki yapılaşma bu yıl biter. almanya dışından da bizimle bu tür proje için görüşen ülkeler var. şu anda avrupa’da birçok takımın bu tür akademisi var. ancak almanya’da akademi kuran ilk yabancı kulüp galatasaray olacak.

    bu projeye almanya’dan bir 3. lig takımı da katılacak. galatasaray bu alman kulübünü satın alacak. satın alma sonrası takımın adının ne olacağına ise henüz karar vermedik.

    türkiye’de istanbul dışında bir anadolu şehrinde de akademi kurmak istiyoruz. benim kafamdaki ideal şehir mardin. bu altyapı yatırımlarını 2014 yılı mayıs ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. galatasaray kulubü bu okullarda yetiştirilecek sporcuların futbol hayatları boyunca yapacakları transferlerde yetiştirme parası alacak.

    bu akademi aynı zamanda fatih hoca için de bir emeklilik projesidir.

    ünal aysal
App Store'dan indirin Google Play'den alın