• 2269
    internet sitelerinden * şu şekilde bir açıklama bekliyorum en kısa zamanda:

    "adalet peşindeyiz ve sonuna kadar takipçisi olacağız"

    türk milli futbol takımı ve galatasaray futbol takımı eski oyuncularından, şu anki tbmm milletvekilimiz sayın hakan şükür'ün mehmet akif ersoy üniversitesi'nde yapmış olduğu bir söyleşide sarf ettiği sözleri hayret ve şaşkınlıkla izlemiş bulunmaktayız.

    milli takım formasını ve pazubandını yıllarca taşıyan bir futbolcuya asla ve asla yakıştıramadığımız bu sözlerin altındaki derin mana ve tezahürler herkesin malumudur, ancak bizler büyük fenerbahçe kulübü ve camiası olarak türk spor kamuoyunu ve medyasını bilgilendirmek ve uyandırmak adına bazı noktalara parmak basma ihtiyacı hissettik.

    hepimizin bildiği gibi hakan şükür yıllarca ezeli rakibimiz galatasaray forması giymiştir. formasını giydiği bu süre içinde takımına pek çok zafer ve başarı kazandıran önemli bir futbolcudur. lakin futbolculuğu süresince "türk kontenjanı" dahilinde görev yapan hakan şükür'ün 22.02.2013 tarihinde kendi ağzından yaptığı açıklamaya göre "türk olmaması" ortaya ciddi bir spor hukuku problemi çıkarmıştır.

    tüm bu söylediklerimizi maddeler halinde özetlemek gerekirse * :

    1. sayın hakan şükür'ün galatasaray forması giydiği dönemde takımıyla birlikte elde ettiği sayısız şampiyonlukta fenerbahçemizin yenen hakkı nasıl ve kim tarafından tazmin edilecektir?

    2. sayın hakan şükür'ün yerli kontenjanı hakkından faydalanarak fenerbahçemize karşı oynadığı maçlarda attığı gollerin hesabını kim vercek ve bu gollerin iptali için gerekli adımlar ne zaman atılacak?

    3. sayın hakan şükür'ün arnavut kökenli olduğunu bildiği halde, yerli statüsünde takımında oynatan dönemim galatasaray başkan ve yöneticileri bu vebalin altından kalkabilecekler midir?

    4. sayın hakan şükür, 30 milyon fenerbahçelinin ahını iliklerine kadar hissetmiyor mudur?

    5. 3 temmuz sürecinden bu yana üzerimizde oynanan oyunların etkisini hala silememişken yaşadığımız bu haksızlığın psikolojik tamirini kim üstlenecek?

    biz dışarıdan gelen hakka, hukuka, yasalara, talimatlara ve hiçbir resmi yazışma usulüne uygun olmayan böyle bir talebi ve yaklaşımı fenerbahçe yönetim kurulu olarak kabul etmedik ve hiçbir zaman kamuoyu vicdanını yaralayacak bir eylemde bulunmadık.

    netice itibarıyla, bir kez daha vurgulamak gerekirse, bu konu kesinlikle sadece fenerbahçe ile ilgili değildir. konumuz esasında, türkiye’nin iç yargı süreçlerine uluslararası arenada saygı duyulmasının temini ve dışarıdan gelen baskılara karşı duruşumuz ile alakalıdır ve ne yazık ki bu önemli sınavda tff sınıfta kalmış, sadece başarısız olmakla kalmayıp kulübümüzün adalet arayışında sürece hukuksuz bir müdahalede bulunmuştur. şunun çok iyi bilinmesini isteriz ki kulübümüz, maddi manevi tüm yasal haklarını her türlü mecrada aramaya kararlılıkla devam edecektir.

    not: tüm hakkı sinyorkedi'ye aittir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın