2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu İlk Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
1 - 1
  • 403
    umarım bu maçta aldığımız sonuç 4-4-2'deki ısrardan biraz olsun vazgeçilmesine vesile olmuştur. öncelikle şunu söyliyim, dün akşamki maçta ve diğer tüm maçlarda da görüldüğü üzere hamit altıntop'tan sağ kanat olmaz. hamit defansif bir oyuncu. biz hamit'ten sağ kanatta topu alıp rakip sol beki geçip yardıra yardıra ortalar yapmasını bekliyoruz. fakat hamit'te bunu yapacak özellikler yok. 2008'deki avrupa kupasında fatih terim hamit'i sağ bekte* başlatıp, diğer maçlarda da merkez ortasahaya çekmişti. gel gelelim ligin ikinci yarısının başlamasına rağmen, ve hamit sağ kanatta tek bir olumlu iş yapmamasına rağmen hala sağ kanatta ısrar ediliyor. eminim ki ortasahanın ortasında oynarsa çok daha fazla verim alırız.

    ikinci olarak, henüz wesley sneijder'in sol kanatta oynadığı ilk maç ancak ilerleyen maçlarda da bu durumun değişeceğini sanmıyorum. forveti drogba ve burak yılmaz olan takımda sneijder sol kanatta oynamamalı. bu adam hayatı boyunca ofansif ortasaha olarak oynamış. adamın görevi ortasahadan top alıp forvetleri beslemek. dünkü maçta oyun kurucu görevini sol kanatta üstlenerek ne kadar doğru bir iş yaptığı ikinci yarıda oyundan alınırken farkedilmiştir umarım. sneijder'in yapması gerekeni drogba yapmaya çalıştı. bu sefer de burak forvette tek kaldı. e o zaman niye çift forvet oynadık ? drogba'nın indirdiği topları selçuk ya da melo almaya çalışıyor. alamadığında da arkası bomboş kalıyor.

    sneijder'in içe yardımlı, hamit'in ise sağ kanat oynamaya çalıştığı bu maçta kanat organizasyonlarını bekler ile gerçekleştirmeye çalıştık. top rakibe geçtiğinde de geride semih-dany-melo yetersiz kaldı. diğer maçlarda da sol kanatta amrabat ve emre çolak oynadı. o maçlarda da aynı şey geçerli. eğer ortasahada 1 kişi fazla oynasaydık riera'nın kanadı kevgire dönmeyecekti. amrabat'tan da yeterli verimi alamadığımız malum. şöyle düşünelim; amrabat'a sadece ofans görevi verilse, arkasındaki boşluğu düşünmese topu daha ileride alıp direk olarak forvete aktaracak şekilde orta yapsa ya da içeriye girse daha verimli olacağını düşünüyorum. adamın topu aldığı yer ortasaha çizgisi. önüne çıkan 1 adamı geçti diyelim. bu sefer de başkası gelip kademeye girecek. ortasahadan topu alıp kafası kopmuş tavuk gibi koşması yerine ceza sahasına yakın yerlerde topu alsa ve topla daha az zaman geçirip direk konuya girmesi daha iyi olucak.

    değişen futbol düzeninde 4-4-2'nin yeri yok. bu yüzden eboue sağ kanattan sağ beke devşirildi. bu yüzden riera sol açıkta yetersiz, bu yüzden sol bek oynuyor. bizim kanatlarımızda oynayan oyuncularımız ya çok defansif kalıyor ya da çok ofansif. zaten kanattan atak yapamayan bir takım, ısrarla 4-4-2 oynayıp ortasahada selçuk ve melo yalnız kalıyor. ortasahada bütün yük selçuk inan'a yüklendiğinde neler olduğu görüldü ve görülmeye devam ediyor.

    burada 20 şubat 2013 galatasaray schalke 04 maçı ağırlıklı olmak üzere genel sorunlara değindim ve asıl demek istediğim şu. eğer çift forvetle oynayacaksak 4-3-1-2 dizilişinde oynamalıyız. kanatlardan zaten atak yapamıyoruz. hamit ortaya kayacak, sneijder de bu üçlünün önüne geçecek. selçuk-melo-hamit/sneijder/drogba-burak diye düşünelim*. hamit ve sneijder'in yapamadığını bekler yapıcak -ki zaten yapmaya çalışıyor ama arkası boş olduğu için çok fazla hücum oynayamıyor beklerimiz- . sneijder sol kanattan uzun pas atmak yerine ceza sahasına yakın yerlerden drogba ve burak'a direkt pas atacak. selçuk defanstan aldığı topu drogba'ya değil de sneijder'e verecek. bekler ilerdeyken atak yediğimizde bekin yerine kademeye giren ortasaha oyuncusunun yerinde 1 kişi daha fazla olacak falan filan. kısacası, 3'lü ortasaha.
App Store'dan indirin Google Play'den alın