2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu İlk Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
1 - 1
  • 127
    bana kalırsa büyük bir kısmında 4-3-3 oynayacağımız maç. barça'nın pes veya fifadaki klasik dizilişini aklınıza getirin, aynen o şekilde.

    çoğu kişi akhisar maçında* drogba girdikten sonra 4-3-1-2 oynadığımızı düşünüyor ama işin aslı öyle değil. drogba girdikten sonra burak ikinci forvet olarak değil sağ forvet olarak oynamıştır. amrabat da sol forvet olarak. sneijder de kaldığı süre boyunca selçuğun önünde ama ortaya yakın oynamıştır. hamit sağ iç, sneijder sol iç selçuk da defansif orta saha/playmaker olarak görev yapmıştır. burak'ın son zamanlarda gösterdiği gelişim bende sağ forvet oynayabileceği düşüncesini oldukça pekiştirdi.

    4-2-3-1 oynadığımızı düşünmüştüm izlerken ama tekrar izleyince farkına vardım bu durumun. '4-3-1-2 neden olmaz?' a gelince, olay çift forvet olması değil aslında. forvetler ne kadar baskı kurarsa kursun, çift ciğerli bekleriniz -şahane savunma yapmaları gerektiğini söylemiyorum bile- olmadığı sürece bu dizilişten verim alamazsınız. kanatlarınızın arkası boş kalır ve size karşı atağa katılan ikinci üçüncü oyuncuların demarke kalma olasılığı oldukça artar ki bunu gördük daha önce.

    tabii 2 gol attıktan sonra imparator farklı dizilişler de denedi maç içerisinde, sneijder çıkmadan önce ve sonra yine değiştirdik dizilişi ve 4-4-2'ye döndük mesela. drogba varken 4-4-2 çok daha rahat olacaktır çünkü drogba tam bir forvet, her şeyi yapabiliyor. akhisar maçında da gördüğümüz üzere ortaya gelip top alıp dağıtıp oyunu açabiliyor, pozisyon yaratabiliyor, tam bir tehlike. bu adam üst düzey ve yaptığı bir iki hareketle zaten ilk maçtan bize neler yapabileceğini kanıtladı.

    ben bizim takımın 4-3-3 oynayabileceğini ve bu işte ilerledikçe ustalaşacağına inanıyorum, oyun sürerken farklı dizilişlere geçebilmemiz de elimizi güçlendirecektir. her halükarda imparator yapacağını bilir diyelim.

    harca şalkeyi aslan cimbomum!
App Store'dan indirin Google Play'den alın