• 2266
    türk futbolunu çok garip hallere sokmuş camia. son zamanlarda bir şeyi hayretler içerisinde izliyorum. son 2 yıldır elde ettiğimiz sportif, mali ve transfer başarılıları, ötesinde bunlara hiçbir şekilde karşılık verememeleri, camiayı resmen ucubeye çevirdi. teknik direktörleri istifa edip edip döner, başkanları futbol tarihinde yapılmamış acayiplikleri ardı ardına yapar, söylenmesi çok yanlış ve kesinlikle kabul edilmeyecek şeyler söyler.

    basına gelince; türk spor basınında her zaman adam kayırmacılık vardır. ancak hiç bu kadar ayyuka çıkmamıştı. galatasaray 'ın engellenemez yükselişinin dehşetiyle her hafta tv ekranlarında inanılmaz bir cesaret, saygısızlık ve ahlaksızlıkla yorum yapıyorlar. fanatikliklerini gizlemiyorlar, ayrıca pislik örtücü olduklarını yıllardır herkes biliyordu. ancak bunlar asla dile gelmezdi. artık saklamıyorlar. haksızlıkları edepsizce savunmaktan imtina etmiyorlar.

    futbolun bağlı olduğu organlar, akıl ve mantık sınırlarında açıklanması mümkün olmayan kararlar alıyorlar. aldıkları kararların mantığını açıklamıyorlar, açıklayamıyorlar. düşünün ki, bir klübü yerle yeksan eden adam, "fenerbahçe 'yi küme düşürmeyeceğim diyor ve tff başkanı oluyor. kimse de "aga dur bakalım sen kimsin" demiyor, diyemiyor. tahkim kurulu, suç unsurunu bulmadan ceza verebiliyor. ayrıca bunun için tatmin edici bir açıklama yapamıyor. çaresizler.

    taraftar forumları resmen çığırından çıkmış. şu anda her zamanki "en kötü günümüzde galatasaray 'ı yeneriz" kafasından çıkmış bir bölümü. bir bölümü de hala aynı şeyleri savunuyor. bazısı drogba hayranı olmuş, bazısı bizde de webo var diyor. çok değil 6-7 ay önce başkanlarını kör bir şekilde destekleyenler şimdi yuhalıyor. eskiden galip geldiğimiz maçlarda bunların malum bir kaç forumunu gezer, güler eğlenirdim. hatta sol frame de beni en heyecanlandıran başlıklardandı antu başlığı. ama artık mantıklı yazılar var. kabulleniş var. gerçekleri görmeler başlamış. değişmişler.

    mantıklarının ve hislerinin hiç bu kadar çatıştığını görmemiştim bu camianın. bölünüyorlar, parçalanıyorlar, bazıları pes etmiş bazıları inatla direniyor. ama ne yaparlarsa yapsınlar ellerinden bir şey gelmiyor. bizden daha iyi olamıyorlar. her alanda, her geçen gün biraz daha gerimize düşüyorlar.

    aklıma şike sürecinde söylediğim bir söz geldi. fenerbahçe 'nin küme düşmeyeceğini anlamış, şu yorumu yapmıştım; bu yaptıklarının cezası küme düşmek değil, bizimle aynı ligde kalıp acı çekmek. beter olsunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın