• 128
    --- alıntı ---

    ben de yüzünüze tükürüyorum!

    pfdk'nın felipe melo'ya verdiği cezaya yapılan itirazı değerlendiren tahkim'in bu cezada indirime gitmemesini osman altunterim turkfutbol.com'a yorumladı.

    yarabbi şükür demeniz gerek!

    atanmış tff'nin, 6'ya 1 ya da 4'e 3 diye saf tutmuş kurullarından adalet beklemek saflıktır elbette. ama sonuçta nasıl saf olurlarsa olsunlar işleri adalet sağlamak ve tesis etmek olan hukukçuların olduğu kurumdan hakkaniyet beklemek aslında insanlıktır.

    hoş, evvel kararları ve hizmet ettikleri amaç açıkça ortada olan bu kurumların adaletini (!) bundan daha bir ay önce görmüştük. ne olmuştu? galatasaray ile fenerbahçe arasında oynanan derbide meireles'e halis özkahya kırmızı kart göstermiş, sebep olarak da kendisine tükürdüğünü belirtmişti.

    ardından ne oldu? meireles'in ağzından "istemdışı sıvı" çıktı diyen tahkim, verilen cezayı 4'e indirmişti. yani hakem raporu ve beyanlarını, dahası portekizli oyuncunun hakemin ağzının içine girerek "istemdışı sıvı" atmasını görmezden gelmiş, "görüntüler" diyerek cezayı kuşa çevirmişti. o sıvı hadisesini geçtik de hakemine yaptığı o hareketleri de yutmuştu misler gibi.

    sonra tevafuk iğne deliği misali, hemen bir ay sonra galatasaray - beşiktaş maçında bu kez melo ile oğuzhan burun buruna geldi.

    o gün de yazdım şimdi de yazıyorum, kimse kafa açmasın diye, "melo eğer tükürdü ise en ağır cezayı alsın, galatasaray'da itiraz etmesin" diye..

    evet ceza verdiler melo'ya..
    neden?
    tükürdü ve kırmızı kart gördü diye.
    peki görüntü nerede?
    yok!
    neden yok?
    çünkü görüntüde tükürük yok!
    meireles'in görüntülerini ellerinde patlamış mısır, sinema filmi izler gibi 5 saat izleyen tahkim, melo'nun kararını 3 saatte açıkladı. demek ki film bu kadar sarmadı!

    buraya kadar da sorun yok diyelim..
    asıl zurnanın zurt dediği yere gelelim..
    meireles olayında yüzünü silen halis özkahya ve bizzat olayın muhattabı olarak yazdığı raporunda belirttiği gibi "oyuncu bana tükürdü" ifadesi..
    melo olayında yüzünü silen oğuzhan ve bana tükürdü ifadesi.. hakem raporunda da yazıyor evet.. ama hakem o sıra ne yapıyor biliyor musunuz? hakem yere düşen düdüğünü alıyor.. yani olayı görmüyor!
    peki hakem raporunda ne yazıyor?
    "melo tükürdü!"
    tahkim de buna inanıyor ve hakem raporunu asıl kabul ederek melo'nun itirazını reddediyor!
    yani tahkim, olayı görmeyen hakemin raporunu kabul edip ceza onarken, "yüzüme tükürdü" diyen hakeminin kapı gibi raporunu yok sayıyor!
    utanmıyor!
    şimdi ben melo ve meireles'e şunu söylüyorum;
    aynı dili konuşuyorsunuz zaten.. gidin birlikte bu kurulun ve tff'nin yüzüne tükürün!
    ben tükürüyorum!
    "yarabbi şükür" derler devam ederler biliyorum.. ama tükürüyorum!

    osman altunterim

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın