resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 739
    şimdi kabul etmek gerekir ki, hırvatistanla oynanan playoff maçlarından sonra hiddinkin gidip abdullah avcının gelmesini istedik. sonuçta abdullah avcı, türkiye şartlarında, kulüp bazında bir istikrar sağlamış bir hocaydı.* fakat ne olduysa milli takımın başına geçer geçmez 180 derece bir dönüş yaptı. o aralar ne oldu ne olmadı yada yıldırım demirören ve göksel gümüşdağın bu durumdan ne kadar sorumlu olup olmadığını bilemem ama bu abdullah avcı, bedeliyenin başındaki abdullah avcı değil. avcı milli takımın başına geçtikten sonra özel+resmi 13 maç oynamışız.

    türkiye 0-2 çek cumhuriyeti
    türkiye 1-1 danimarka
    macaristan 3-1 türkiye
    türkiye 0-1 romanya
    türkiye 3-0 estonya
    hollanda 2-0 türkiye
    avusturya 2-0 türkiye
    türkiye 2-0 ukrayna
    portekiz 1-3 türkiye
    türkiye 2-0 bulgaristan
    türkiye 2-3 finlandiya
    türkiye 3-1 gürcistan
    türkiye 1-2 slovakya

    bu 13 maçın, 5 ni kazanıp, 7 sini kaybedip, 1 de beraberlik almışız. kazandığımız 5 maçtan 4 ü özel maç. resmi maçlarda bir tek sadece içeride estonyayı yenebilmişiz ki o maçı hatırlayanlar nasıl kazanıldığını bilirler.

    abdullah avcı değişim için geldiği milli takımda gerçek bir değişimle!!! kazanmayı unutturdu. hakkını yememek lazım güzel giyiniyor. giydiği her şey de çok yakışıyor adama. yıldırım demirören varken herhangi bir kulvarda herhangi bir ortamda başarı beklemek akıl ve izan yoksunu insanların yapacağı şeydir zaten. ben abdullah avcının bir an önce istifa etmesi gerektiğini ama bu adamın kulüp takımında yine başarılı olacağına inanıyorum.

    (bkz: 6 şubat 2013 türkiye çek cumhuriyeti maçı)nın entrylerine baktığınızda yediğimiz gollere üzülenden çok sevinenleri görüyorsunuz. hatta bir oran yaparsak % 85 -% 15 gibi bir oran olur. bu duruma sadece selçuk üzerinden açıklama yapmak doğru değildir. milli takım bu düzeye geldiyse sorumlu olarak avcının istifa etmesi elzemdir. hoş, federasyon başkanı içinde ayı şeyler geçerli ama federasyon başkanımız olmadığı için ona bir şey diyemiyorum.

    son olarak futbolun futbol olduğu brezilyada 2014 e gidememek hem bu jenerasyon açısından, hemde milli takımı sevenler açısından mental anlamda müthiş bir sapmaya neden olacaktır. umarım gideriz, umarım başarılı oluruz fakat bu şekilde olmayacağı kesinleşti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın