• 140
    nordin amrabat 4-3-3 sisteminde ortalığı dağıtır, hatta asist kralı olur.

    atakta sneijder ile başlayan durumlarda kanattaki futbolcuların çok aktif olması gereklidir, yani gözünü kapatıp içeri kaçacaksın ve orta alanda da öyle bir pasör olacak ki şak diye pası atacak. şimdi bizde öyle şak diye pas atacak bir selçuk bir de sneijder var. sol açık ve sol kanat arasında çok fark vardır amrabat sol kanat değil sol-sağ açık futbolcusudur ve çoklu pas sistemine dayalı bir futbol kültüründen gelmemiştir, daha çok derinlemesine pas alıp çapraz dikine gidip ya şut ya orta yapmaya dayalı bir futbol kültüründen gelmiştir.(bkz: hollanda) (bkz: stoch)

    fatih terim takımı 4-3-3'e çektiği gün sol açıkta oynayacak tek isim amrabattır. tek forvet tabii ki drogba'dır ve sağ açıkta da burak trabzonspordaki ilk yıllarındaki gibi gayet başarılı oynayabilecek bir futbolcudur. şenol güneş burak yılmaz'ı bir sene kadar 4-3-3'ün sağ açığında oynatmış ve oldukça yüksek bir verim almıştı.

    4-3-3 orta alanındaki en önemli mesele orta 3'lüden en az 2 kişinin iyi pas özelliği olmasıdır, bizde sneijder-selçuk ve hamit üçlüsünün hepsi de pas özelliği iyi olan futbolcular.

    yine 4-3-3 futbolundaki en önemli noktalardan biri beklerin orta sahaya olan katkılarıdır, bizim takımımızda riera zaten yıllardır 4-3-3'e dayalı olan ispanya futbolundan gelmiş bir futbolcu olarak bu taktiği en iyi bilenlerden biridir, diğer kanattaki eboue de arsenal'de arsene wenger'in benimsediği 4-3-3 taktiğini yıllardır uyguladığından dolayı bu taktiğe çok aşinadır.

    şu anda galatasaray takımının en iyi oynayacağı taktik 4-4-2 değil 4-3-3 veya 4-3-3 varyasyonlarıdır.

    (bkz: 4-2-3-1)

    ------------------muslera----------------
    eboue-----semih-----dany---------riera
    ----------------hamit--selçuk-----------
    ---------------------sneijder-------------
    burak-----------drogba----------amrabat

    türkiye liginde ise yabancı kontenjanı dolayısı ile amrabat'ın yerine ya umut ya da aydın ile oynanabilir ama baskıcı futbolu yüzünden umut bu bölgede aydından daha verimli olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın