resim
Nordin Amrabat
Takım:AEK Atina
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Fas
  • 1762
    sneijder ve drogba transferleri ile bitirdiğimiz oyuncu. sezon sonu yollanması kuvvetle muhtemel artık.

    6 ayda yalnızca 2 defa asıl bölgesinde görev yapmış, birinde galibiyetin mimarlarından biri olmuş (braga deplasman), diğerinde de rüzgara rağmen kanat hücumlarında en etkili isim olmuştur (bursa deplasman).

    ve dikkat edilirse ikisi de 45 dakikadan fazla sürede değildi. ikisinde de 2.devrede aydın yılmaz ile birlikte oyuna girip görev yapmıştı. zira 4-3-3 formasyonunda sağ tarafta kullanılabilecek ilk ve belki de tek isim aydın (burak yılmaz'ı da sayabiliriz).

    peki 4-3-3 oyuncusu olduğunu fatih terim bilmiyor muydu? herkes hatırlar, geçen seneki kayseri deplasmanında bize karşı oynadığı futbol hocanın ilgisini çekmişti ve aklına kazınmıştı muhtemelen. ardından oyuncuyu izlettiğinden eminim. zaten devre arası da girişim olmuştu ancak kayserispor bırakmamıştı. peki daha öncesi? amrabat'ın kariyeri boyunca 4-4-2 formasyonunda görev yapmadığına bakıldı mı? bilemiyorum. ancak ne olursa olsun fatih hoca onu 4-4-2'ye monte edebileceğini düşündü demek ki. ancak mümkün değil işte, olmaz.

    yüksek bonservis bedeli, takıma bir an önce alışmasının istenmesi, yaptığı açıklamalar dolayısıyla (2000 uefa kupası muhabbeti) beklentiler çok arttı. ben oyuncuların birden fazla bölgede görev yapabileceği inancındayım ama alışkanlıklar kolay kolay terk edilmiyor. bu adam kanatta savunma yapmayı bu sezon öğreniyor. galatasaray'ın oyuncusu elbette daha fazla çaba sarf etmeli ama oyuncuyu değerlendirirken bunları da göz önünde bulundurmak lazım. her oyuncunun karakteristiği var neticede. bugünlerde neden takımda görev yapmadığı konuşulan burakla ilgili de hocanın pres takıntısı olduğunu düşünüyorum. umut-elmander 90 dakika boyu savunmacılara baskı uygulayan, durmadan koşan oyuncular. fatih terim'in de mevcut durumumuzda savunmanın yeteri kadar kuvvetli olmadığını bildiğinin farkındayız. bu sebeple "defansif forvet" (bu da ne demekse) olan umut-elmander ikilisini sahaya sürüyor. burak'la ilgili ise geldiğinden bu yana pres yapması gerektiğini belirtiyor hoca. oyunculara ekstra şeyler katmaya çalışması elbette pozitif bir yaklaşım ancak bazen bunu başaramazsınız, bu gerçeği de kabul edip ısrar etmemekte fayda var diye düşünüyorum.

    amrabat'a geri dönecek olursak, geldiğinde 4-3-3'e döneceğimizi düşündüm. ancak 4-4-2'de devam edince sol kanada uyum sağlayıp sağlamayacağına baktım ve olmadığı, olmayacağı ilk maçlardan belliydi. zaten pas oyunu oynayan bir takımız, kanat oyuncuları sürekli merkeze gelip pas alışverişinde bulunuyor. bunu hamit ile yaparsınız, emre ile engin ile yaparsınız. ama amrabat ile olmaz. zaten kanatta top beklerken rakip kaleye yüzü dönük olan bir oyuncu amrabat. bu da onun basıp giden(eto'o bitmiş) tarzda bir oyuncu olduğunun en büyük göstergesi.

    bir neticeye bağlarsak, 4-3-3 formasyonunda oynamadığımız için kendini gösteremedi. farklı bir sistemde oynuyor olmanın kurbanı oldu. sahada yaptığı saçma sapan işler de bu "ne yapacağını bilmezlik" sebebiyle gerçekleşti bence. hocanın amrabat'a bu kadar güvenip o parayı ödetmesi ve 4-4-2'de devam etmesi ise büyük bir çelişki olarak devam edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın