resim
Nordin Amrabat
Takım:AEK Atina
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Fas
  • 1756
    amrabat ne zaman topla buluşsa, içimden rutin şekilde 'bir futbolcu sol ayağına bu kadar yabancılık çekmemeli' dediğimi farkettim. hollanda diyorsunuz, altyapı diyorsunuz, e bu adam orada yetişmedi mi? bir hocası da al bu topu git evinin önünde sol ayağınla bir kaç saat duvarla paslaş dememiş mi yahu? elbette futbolcuların geneli bir ayağını diğerine göre daha ustaca kullanır ama ben şu ahir hayatımda, amrabat kadar topu sadece sağ ayağıyla idare etmeye çalışan futbolcu görmemişimdir. çok enteresan bir durum bu. gerek topla buluştuğu anda top sürüş şekli, gerekse ezberlenen sağ ayağıyla topu sürüş ve ayağının dışıyla bir gıdım geriye doğru çekip topu, orta açmaya çalışma hareketi dışında adamda başka bir şey yok. vallahi yok. yok oğlum, yüklememiş altyapı hocaları. yani bunu bu saatten sonra değiştiremezsin.

    amrabat çok değişik valla. bir bakmışsın uzayıp gitmiş bir orta açmış , asist yapmış sezonun kaderini değiştirmiş. bir bakmışsın kale boş, top bunun önünde, sol ayağı ile vurmak yerine, topu hala sağ ayağına çekip şöyle hafif geriye yaslanıp, ayağının içiyle topu ağlarla buluşturmaya çalışırken sezonu yemiş. bu potansiyel var kendisinde, kesinlikle abartmıyorum.

    gelecek nesiller için stilini ve futbola dair tüm yeteneğini not düşmem gerekirse; kanatta topla buluştuğu anda düz bir koşuyla ceza sahası çizgisi paraleline gelip, topu sağ ayağına alıp kavisli orta açmaya çalışan oturgaçlı götürgeç, pardon futbolcu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın