• 4
    ilk, yani daha yeni yeni ısınma turları atılırken zannedilebilir. muhtemelen birçok arkadasımız da zannetti. ve zannedenler de hâlâ bulunmakta.
    ama çok açık şekilde söylüyorum; '' herkes hatasını görebiliyor. bir yanlış ertesinde doğrular geliyor. üzüm üzüme bakarak güzelleşiyor. kıvam oturuyor.''
    kısacası uyumsuzluk kalkıyor. tabii ki yardımsever arkadaslarımız var. onların büyük katkısı ve tatlı dili ile güzelleşiyor burası.

    daha rastlamadım ilk zamanlarında çok ters olan birinin hâlâ aynı yörüngeyi takip ettiğine.
    kendi yağımızda kavruluyoruz aslında. tadımız güzel, yağımız rafine tariş.

    çok mu zordayız mesela? bence değiliz.
    örnek vermek istiyorum:

    aslında hatırlayan var mıdır bilmiyorum. lakin yıllar önce beyoğlu'nun nasıl bir yer olduğu aşikar. her sokak pislik kaynıyor. birahaneler o dönemin yontulmamış delikanlıları ile kalkınıyordu. ara sokaklarda üçer beşer toplanmış herifler insan gözlüyor, sigara tüttürüyordu.
    bir de sinema salonu diye içine girdiğiniz mekanlarda yeşilçam porno film sektörünün en gözde filmleri oynatılıyordu. yani anladığınız üzere dışarası ayrı
    içerisi ayrı bir dert idi.

    peki ya ne oldu sonra ?

    o beyoğlu'na kütüphaneler, insanların oturabileceği ve muhabbet edecekleri kafeteryalar açıldı. çiçekli böcekli desenler çıkıverdi ortaya.
    ha şimdi ha yarın derken seviye yükseldi. insanların ilgisini çekti. nerede o eski çöplük sokak? kalmadı eser...
    bütün olumsuz sayılabilecek beyoğlu envanteri kaldırıldı. çehresi değişti oranın. ve tabii böyle olunca eski bıçkın sokak delikanlıları uğramaz oldu.
    çünkü ilgilerini çeken bir şey kalmamıştı ki.

    kıssadan hisse diyelim mi ?
    ...
App Store'dan indirin Google Play'den alın