• 110
    her ne kadar beşiktaş tarafından sezon sonuna kadar bir cacık olmayacağını düşünsem de izlediğim maçlarda gerçekten güzel futbol oynuyorlar. en azından hücumda ayağa oynayıp riske girmeden direk sonuca gidiyorlar. zaten türkiye'de anadolu takımları ile oynarken bu şekilde oynayıp bitiriciliği de iyi seviyede tutarsan maçın başında veya ortasında yemeden 1-2 tane sıkıştırıp işlerini bitirirsin.

    almeida bu sezon sadece karşı karşıya kazmalık yaptığından, holosko ve olcay'ın kanatlardan savunma arkasına koşular ve ver-kaçlar ile goller bulmasından, fernandes ve yedeği-yardımcısı oğuzhan'ın iş bitirici ve oyun kurucu rollerini iyi yapmasından dolayı beklentilerin çok üstünde bir ilk yarı geçirdiler. fakat çok fazla gol yiyorlar. onlardan az gol yemiş olmamıza rağmen savunma diye zırlamamızın sebebi de onlar kadar akıcı hücum yapamamamız zaten.

    orta sahaları çok yetersiz. necip-veli ikilisi oynuyor genelde ve 4-2-3-1 düzeninde bu ikili türkiye standartlarında iş görmesine rağmen bel bağlayacağınız bir ikili değil. zira bir iki maç iyi oynayıp kalan çoğu maçta zar zor vasatı yakalayan bir ikili. tabii berbat oynadıkları çok maç oluyor fakat akıcı hücumları görmeyi engelliyor. melo bu sezon oynadığı garip oyunu sürdürmediği sürece orta sahayı ele geçiririz.

    bu sezon bizi kapanmadan yenen tek takım manchester united ki o maç tartışılır bir maç oldu. beşiktaş ise sezon başından beri hücum futbolu oynuyor. fakat bu futbolları pas temelli olduğundan kapanarak çıkmayı da iyi yapabilirler. yalnız şöyle bir durum da var defansları o kadar kötü ki bu kapanmayı gol yemeden sürdürebilirler mi ? işte bundan şüpheliyim. eğer bu sezon sıklıkla yaşadığımız beceriksiz hücum günlerinden biri olursa ilk golü yiyip strese girebiliriz. ilk 20 dakika içinde bir tane sıkıştırırsak -iki çok iyi olur fark olur- sonra çok rahat bir maç bizi bekler. gol bulamazsak ve onlar da gerçekten forvet problemi yaşarsa maç son 20 dakika çözülür. eğer imparator herkesin beklediği sneijder hamlesini yaparsa.

    son olarak iddaacılar sürpriz maç arıyorsa alt oynasınlar bu maça.
App Store'dan indirin Google Play'den alın