• 10
    2012-2013 sezonunun ilk yarısının özeti: dany ve semih büyük oynadı. bireysel anlamda bu sene her maçta olmasa da sağ bek veya sol bekimiz aksadı.

    sol beke diyebileceğimiz bir şey yok çünkü sol kanattan kırma bir oyuncun olunca haliyle defansif yönünü eleştiremiyorsun kendisi ofansta harikalar yaratsa da defansta çook yetersiz içe kateden adamları durdurmakta zorluk çekiyor. geriye dönemiyor bu sebeple sol bekin defansif işini de dany yapmak zorunda kalıyor. bu yüzden bazen mevkisini boşaltabiliyor veya konsantrasyon kaybı yaşayabiliyor.

    sol beke sağlam birisi alınırsa dany'nin de çok rahatlayacağı ve performansını daha da arttıracağını düşünüyorum. onun dışında melo'nun ve eboue'nin formsuzluğu da etken. ancak en büyük etken takım savunması yapamamamız. rakipler orta sahayı ve kanatları çok rahat geçiyor.

    sağ bekte ise malum eboue'nin hem formsuz hem isteksiz hali rakiplerin orayı işlevsel kullanmasına neden oluyor.

    emre çolak geçen sene takıma yeni çıktığı için sürekli pres yapıyor, defansa yardım ediyordu bir nevi çaylaktı yani. bu sene sanırım artık ben kıdemliyim ilk 11 oyuncusuyum deyip mi bunları bıraktı bilmiyorum çünkü kendisinin geçen seneki halinden eser yok yüzyılın paslarını atmaya çalışıyor, olmayacak yerlerden şutlar çekiyor, her yönden aksıyor kendisi ancak sorun kesinlikle yeteneğinde değil mental problemleri var. sanırım o da oldum artık ben diyor.

    yani takım olabilirsek takım savunması yapabilirsek bütün sorunlarımız çözülecek gibi görünüyor, geçen sene elmander'le savunma en ileriden başlar mantalitesiyle rakipleri boğup çok pozisyon şansı vermiyorduk. bu sene hem elmander'in formsuzluğu ve fiziki açıdan düşüşü bu çarkı döndüremez hale getirdi. umut bulut ise elmander'in geçen sene verdiğini veremedi. sonuç olarak güle oynaya orta sahası geçilen, çok pozisyon veren bir takıma dönüştük. sneijder ile hem orta saha kalabalıklaşacak, hem melo boyunu aşan işlere girişmeyecek, ayrıca takımın boyu kısalacağından takım savunmasına da + yönde bir etkisi olacağı muhakkak.

    ancak sağlam bir sol bek almak kesinlikle şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın