• 12200
    (gbkz: bir gün telefonun çalsa ve 'f.bahçe'ye gelir misin?' diye teklif yapılsa, ne cevap verirsin?)
    "yabancı bir oyuncu olarak biz bu konulara daha farklı açıdan yaklaşabiliyoruz. ama şu bir gerçek ki, g.saray'da oynamaktan ve burada olmaktan çok mutluyum. taraftar beni çok iyi karşıladı ve çabuk kabullendi, beni çok seviyorlar. ben de aynı şekilde kulübü ve onları çok seviyorum. o yüzden f.bahçe'den bir teklif gelse kabul etmem. onlara da büyük saygım var. iyi bir takım ama sonuçta ne olursa olsun ben de bir g.saraylıyım. kendimi iyi bir g.saraylı hissediyorum. o yüzden gitmeyi düşünmem."

    (gbkz: ülkenden bir arkadaşın, türkiye'deki futbola bakış açısını sorsa ona neler anlatırdın?)
    "türk futbolunu diğer liglerle, örneğin ingiltere, italya ve ispanya ile kıyasladığınızda en büyük eksiği, seyredilmemesi diye düşünüyorum. ama kalite olarak belki ingiltere ile bire bir olmasa da, diğer liglerle yakın seviyede top oynanıyor. genel olarak bakınca, her takımda önemli isimler oynuyor. yani türkiye'de futbolun seviyesi gayet üst seviyede. futbola bakış açısına gelince... futbol burada bir din gibi. herkes futbolla yatıp kalkıyor, düşünüyor. bu da bizi otomatikman çok fazla motive ediyor. özellikle taraftarlarımızdan bahsetmek istiyorum. çünkü burada yaşananlar, her futbolcunun alışık olmadığı bir şey. taraftarımız nereye gitsek bizi kendi evimizde gibi hissettiriyor. devamlı destek veriyorlar. o yüzden bu da türkiye'nin artı bir puanıdır."

    (gbkz: f.bahçe stadı'nda karanlıkta kalkan bir şampiyonluk kupası... neler söyleyeceksin?)
    "benim için bir çok açıdan önemli bir şampiyonluktu. en önemlisi, futbol kariyerim boyunca, bir kulüp takımı ile ilk şampiyonluğumdu. onun haricinde inanılmaz güzel bir şampiyonluk. çünkü en önemli rakibinizin stadında bir şampiyonluk yaşıyorsunuz. onların taraftarların önünde, onların stadında bir şampiyonluk. bunun sizi şampiyonlar ligi'ne götürdüğünü bilmek de önemli. diğer yandan riskli bir maçtı. eğer f.bahçe bir gol atsa, şampiyonluk onların olacaktı. o yüzden bir çok unsur bir araya geldi ve kariyerimdeki en önemli anlardan biriydi."

    futbol dışında yapmayı sevdiğin şeyler?
    "kız arkadaşımla dışarı çıkıp yemek yemek. farklı yerler keşfetmek. play station oynamak. ama genellikle evde kalıp vakit geçirmeyi seven bir yapım var."

    fatih terim hakkındaki düşüncelerin? taffarel için neler söyleyeceksin?
    "ününü sadece türkiye'ye değil, tüm avrupa'ya, dünyaya duyurmuş bir insan. önemli başarılara imza atmış, türkiye'de tek avrupa kupasını kazanan takımın hocası. yurt dışında önemli seviyede çalışmış tek hoca. milan, fiorentina gibi... her gün ondan yeni bir şeyler öğreniyoruz. benim için önemli bir isim... taffarel ise küçüklüğümden beri izlediğim, çok önemli bir isim. burada onunla tanışıp çalışma fırsatını buldum. inanılmaz eğlenceli ve iyi bir insan. her idmanda bu eğlenceli ve neşeli yanını bize yansıtıyor. o yüzden onunla çalıştığım için şanslıyım."

    sana göre dünyanın en iyi kalecisi kim?
    "benden sonrakini soruyorsunuz değil mi? bence bayern'in kalecisi neuer (gülüyor)..."

    maçlardan önce bir uğurun var mı?
    "geçen sene şampiyon olduğumuzda, kampa girdiğimiz zaman giydiğim bir ayakkabım vardı. bütün sene kamplarda o ayakkabıyı giydim. bir de maça giderken otobüste mutlaka yan koltuğumda mert (tercüman) oturuyor. onu hiç değiştirmedim. ancak bu sene müziği bıraktım. maça giderken artık müzik dinlemiyorum."

    fernando meslera
App Store'dan indirin Google Play'den alın