• 12199
    bugüne dek yediğin goller arasında unutamadıkların var mı?

    "lazio-milan maçında yediğim bir gol var. ambrossini bir orta yaptı ve ben de çıktım. alamadım ve top üzerimden geçti. o şekilde yediğim bir gol vardı. onu unutmadım. bir de istanbul bşb maçında webo bir gol atmıştı. elimden kaçırdım, tutamadım. bu 2 golü unutamadığım goller arasında söyleyebilirim. onun haricinde oynadığınız mevki çok riskli. forvet hata yapınca orta saha kapatıyor. orta sahanın hatasında defans kapatabiliyor. ama kaleci hata yapınca kimse kapatamıyor. bunun da böyle olduğunu bildiğim için, küçüklükten beri hep bu mentalite ile yetiştim. ne olursa olsun bir hata yapılabilir, sahada herkes yapıyor ama kalecinin yaptığı hata, daha affedilmez oluyor. fakat onu bir kenara bırakıp, mutlaka bir sonraki kurtarışa ve ana hazırlıyorum kendimi."

    türkiye'de seni korkutan bir forvet var mı?

    "burak yılmaz'ı söyleyebilirim. ama geçen seneki burak'tan bahsediyorum. bu sene şükür ki bizimle enteresan bir forvet. bir kaleciyi hep tehdit edebilecek bir oyuncu. ne zaman, nerede ne yapacağı ya da nereden şut çekeceği, nereden vuracağı belli olmuyor. o yüzden daha fazla konsantre olmanız gerekiyor."

    *
    "şampiyonlar ligi'nde ilk kez mücadele ediyorum ve tüm maçlarda oynamak istiyorum. bu da beni iten bir olguydu. bizim için önemli bir maçtı. evet uzun topları kullanmakta sıkıntı çektim ama tek sıkıntım oydu. bir kaleciye bakarsanız, atlaması, zıplaması ve kurtarış yapması daha ön planda. biraz ağrım vardı ama beni çok zorlamadı. belki yüzde yüzle oynayamadım ama yüzde seksenle oynadım."

    messi mi, ronaldo mu

    "kesinlikle messi. her zaman söylüyorum, messi çok kaliteli ve futbolu için de bir şey söylemeye gerek yok. karakterini de yakından tanıma şansım oldu. çünkü kendisine karşı birçok kez oynadım. maçlardan önce birçok kez muhabbet ettim. gerçekten çok iyi ve mütevazı bir insan. bence en önemli özelliklerinden birisi bu. çünkü çok önemli başarılar elde etmiş bir oyuncu. dünyanın en iyi oyuncusu belki ama inanılmaz mütevazı. o yönü ile beni çok etkilemişti."

    fernando muslera
App Store'dan indirin Google Play'den alın