• 213
    niçin bu kadar üstüne gidildiğini hakikaten anlamadığım yazar. biraz t a a r a b t manipülasyonu, kışkırması gibi geliyor bana. yerinde olsam kendimi nick altı entry'lerle savunmazdım. daha cool olurdu. cevap vermiş. böyle bir durumda verilecek cevapların hiçbiri yeterli olmaz bence. ki bu cevap da olmamış. kendisini "hepimizden iyi galatasaraylı" diye de savunmam. bence buradaki herkes aşağı yukarı eşit ölçüde galatasaraylıdır. ama sözlük'te garip bir şey var. bir insan fatih terim'i eleştirdi diye karalanmaz. dersin ki "birader bunu yazmışsın, ama bu dediğin yanlış, çünkü...." diye başlarsın. ben halim abi'yi eleştiren entry'ler içerisinde neredeyse hiç açıklama göremiyorum. zaten terim'i eleştiren entrylerin çoğunda, yazarlarda bir çekince var gibi. sanki allah'a küfrediyolarmış gibi elli kere özür dileyerek, "şimdi imparator'dan daha iyi bilecek değiliz tabii, ama..." diye başlanıyor. bunun bile özgürlük alanımızı ne kadar daralttığının farkında mısınız? içimizde biri de çıkıp terim'i eleştirince hain ilan ediliyor. tam gelişmiş ülkelere özgü bir manzara değil mi? millet konuşmasını, tartışmasını bilmiyor. direkt küfürle, alayla, aşağılamayla, hakaretle söze giriyor. halim abi başlığındaki entry'lerin birçoğu böyle. insanlar kendilerinde böyle bir hak görüyorlar. cümle kurmayı bilemediklerinden, kendilerini ifade edemediklerinden dolayı böyle bu. oturup iki kelime konuşmaya çalışsan konuşamayacağın adam hakaret eder. galatasaray sözlük de bunun istisnası değil ne yazık ki.

    halim abi hakkında t a a r a b t yazmış bir tane entry de. "adam yaşlı lan zaten" demiş. * tam t a a r a b t entrysi. yani bildiğin köy kahvesi felsefesi. ben kendisi üzerindeki baskının da büyük oranda bu adamın provakasyonuna bağlıyorum.

    dikkat çekmek mevzusuna girecek olursak, benim bildiğim en kendi hâlinde adamlardan biri lan bu adam. ne dikkat çekmesi. sözlükteki ünlüleri istemiyormuş. o eleştirirse başka ünlüler gelmezmiş. ee? cem yılmaz'ın "severek izliyoruz" parodisi vardı. bana bunu hatırlatıyor bu olay. sırf gazetelerde, televizyonlarda adı geçiyor diye birilerine saygı mı duyacağız? ajdar sözlüğe üye olsa horoz keseceksiniz demek ki. bu mu yani seviye, kriter, kıstas, mikyas?

    terim, pino ve baros hakkındaki eleştirilerinde bazen takıntılı ve bazen aşırı ısrarcı davranıyor, eyvallah da, bir insanın bel altına böyle vurulmaz. diyaloğa girmeye çalışırsın. yani benim bildiğim kadarıyla biz insanlar konuşa konuşa anlaşırız. küfür ederek, hakaret ederek, aşağılarayak değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın