• 12009
    (u: şimdi senin için işler iyi gidiyor. ujfalusi'nin de sakatlığı sonrası defans tekrar şekillendi, bir şans olarak görüyor musun bunu?)

    ujfalusi olsaydı takıma bu kadar hızlı girer miydim bilmiyorum. ama şans ayağınıza geldiğinde onu kullanmayı da bilmek lazım, ben kullandığımı düşünüyorum. ben her maçta elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım. oynadığım zaman en üst seviyede oynamaya çalışıyorum, umarım antrenörlerim de benden memnundur ve en uzun süre burada devam ederim.

    (u: galatasaray'daki partnerin semih kaya, 21 yaşında genç bir oyuncu ve bütün galatasaraylılar onun üzerine titriyor. ne düşünüyorsun semih hakkında?)

    "bir oyuncu eğer bulunduğu yere gelmişse gereken niteliklere sahip demektir, “genç oyuncu” diye nitelendirmeyi bırakmalıyız. real madrid'in stoperi de genç! bir takımda oynuyorsan oranın gerektirdiği yeteneklere, kalitelere sahipsin demektir. "

    (u: semih'le saha içindeki iletişimin nasıl? çünkü ujfalusi geçen sezon semih'in saha içindeki öğretmeni gibiydi. savunmanın şefiydi. şu an galatasaray savunması bir şefe ihtiyaç duymuyor mu?)

    "ujfalusi gibi bir oyuncuyla oynarken, kim olursanız olun, bir şeyler öğrenirsiniz. semih'le benim aramdaki ilişki ise farklı. biz birbirini tamamlayan türden bir ikiliyiz. futbol dilini konuşuyoruz; hareketlerle, bakışlarla ya da kısa kısa kelimelerle birbirimizi yönlendiriyoruz ve aramızdaki uyumun giderek arttığını söyleyebilirim. "

    tolunay kafkas'ın bir demeci var: “top dany'ye geldiğinde kalp krizi geçiriyordum” diyor…

    "evet bana sürekli bunu söylüyordu, ben de ona “koç, benim oyun tarzım bu” derdim. bugün olduğum yere geldiysem, oyunda risk alabildiğim için. bu beni ben yapan özelliklerden biri."

    (u: peki fatih hoca ne diyor bu işe?)

    "oh, fatih terim. “risk yok dany, basit oyna” diyor, ben de ona tamam diyorum. ama pozisyon geldiğinde dany yine aynı dany. eğer o an içimden hücumcuya çalım atmak geliyorsa atmalıyım o çalımı. karakterim bu. nasıl bir hücumcu kafaya çıkıyor içgüdüsel olarak, ben de örneğin topu göğsümle karşılayabilirim."

    dany nounkeu
App Store'dan indirin Google Play'den alın