resim
Hayrettin Demirbaş
Görev:Kaleci Antrenörü
Takım:-
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 14
    galatasaray taraftarinin daha cok genc olmasi, ve kolektif hatiralarda terim döneminden itibaren ki maclarin kalmasi sonucu, kendisi hakkinda negatif bir kültün olustugu, galatasaray'in bahtsiz eski kalecisi.

    simovic'ten kaleyi devramlasi kolay tasinacak bir yük degildi genc bir türk kalecisi icin. yine de basarili performans gösterdigini söyleyebiliriz. feldkamp kendisi icin "iyi bir kaleci, ama heyecanina yenik düsebiliyor" demisti. bunu da teyid eden, tanju'nun kendisi icin söyledigi su sözdür: "hayrettin ilk kaleye gelen topu kurtarisa, o gün onu gecmek zordur". ilk topu iyi tutamaz ise bütün mac galatasaraylilarin yüregini agizina getiren türden bir performans sergilerdi hayrettin.

    delikanli yapisi vardi, o yüzden de bir cok durumda dayilanir, sinirlenir, rakibin üstüne yürürdü.

    hayrettin dönemindeki türk kalecileri ele alirsak, bir engin ipekoglu bir de hayrettin vardir. o yillarda bir de aydinsporlu eser iyi performans sergiliyordu... ama elde hayrettin ve enginden daha iyi olani da yoktu.

    hayrettin'in engine göre artisi ise, avrupa tecrübesiydi. ilk sampiyonlar ligi macimiz olan barcelona karsilasmasinda deli performans sergilemis, romario'ya gecit vermemisti.

    ancak hayrettin'i bitiren psg ve gencler maclari olmustu. sinirli bir yapisi vardi tabii ki, ama artik yasi da biraz gecmisti. malesef psg maci onu genc neslin akillarinda "yapma hayrettin" olarak kazitti. unutmayalim, galatasaray kalesi, hayrettinden sonra bocalamisti. friedel bekleneni verememis, volkan, mehmet de taraftari tatmin etmemisti, taa taffarel gelene dek, rahat nefes alamadik kalede.

    hayrettin sonrasi böyle bir ara dönem gecirmemiz, onun aslinda hic de bugün bahsedildigi gibi kova kaleci olmadiginin göstergesidir.

App Store'dan indirin Google Play'den alın