• 470
    tribünden izlediğim ilk derbi maçıdır.

    benim ünüversiteyi istanbulda okumamın nedenlerinden biridir galatasaray. tercihleri de buna göre yaptım zaten. altı tercih, altısı da istanbul. bir şekilde kazandık buralara geldik. henüz anlamadım istanbulda yaşamaya başladığımın. derken aylar geçti . kasımın ortalarında konuşulmaya başlandı maç. ne yaparız ? nasıl bilet alırız ? sakaryadan bir arkadaşımla gidecektim maça. her şey ayarlandı. paralar biriktirildi, bilet alınacak gün beklenmeye başlandı.

    biletlerin satışa çıktığı gün ben dersteydim. arkadaşım sakaryada biletix üzerinden alacaktı biletleri. 7. kategori 80 milyon. tabi öğrenciyiz ya en ucuzundan alıcaz biletleri. zaten sen o statda fenerbahçe derbisini izleyeceksin de nerden izleyim derdin olacak bide. yok öyle bir dünya. bizim tek amacımız, bütün gün maçın havasını yaşamak, derbi günü istanbulu koklamak, bende ordaydım diyebilmekti.

    saatler 10. ben dersteyim ama aklım sakaryada. derken telefon çalar. sınıfta yaklaşık 100 kişi var ben de baya arkada oturuyorum. o telefon açılacak başka çare yok.

    - ne oldu bahadır aldın mı ?
    -hafız denedim ama 7. kategori tükendi diyor. ( sakaryadan uzaksanız hafız biraz anlamsız gelebilir ) 6. kategoriden alayım mı ?
    - ben dersteyim bado. ne yap et, nerden alırsan al, yeter ki al amk.

    bu konuşmadan sonra bahadır 6. kategoriden biletleri almayı başarır. artık aldık ya biletleri de, durulur mu heyecandan.

    maç günü gelir. bahadır, giyer parçalısını sakaryadan 08:00 otobüsüne atlar gelir hareme. beşiktaşta buluşulur ve yıldız tekniğe doğru yola koyulur.

    yıldız tekniğe gidiyoruz, çünkü benim saat 2 de sunumum var. hem bir kahvaltı falan yaparız okulda diyoruz. biz okula girdik de saatler ilerlemek bilmeyince biz de kalp atışları hızlanmaya başladı. bado boşver ben sunum falan yapmıyacam, hem zaten burda kalsam da bu heyecanla yapamam sunum falan. aklım maçta benim. bahadır kardeşim de dünden hazır okuldan çıkıp, parçalı formasıyla istanbul sokaklarında gezmeye.

    sunum falan hak getire. galatasrayla beraber geçti bütün günümüz. he o dersten kaldım. ikinci dönem ders açılmadığı için de bu dönemde alıyorum o dersi. geçen perşembe 2. vizesine girdim, sanırım a+ ile vericem.

    o gün orda bende vardım diyebiliyorum ya, gram pişmanlık bırakmıyor içimde.

    güney tribünde açılan ultraslan bayrağının sol üst köşesini tutanlardan biri de ben ve bahadır kardeşimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın