• 172
    trabzonspor – galatasaray : 0-0 sıkıcı maç

    evet sıkıcı, kötü bir maçtı ama her iki takımda istediği sonucu aldı. ulan yoksa şike olmasın!!!

    galatasaray tahmin edilen kadrosuyla çıktı, trabzonspor da. zaten trabzonspor’un kadro derinliği az.

    hissediyorum ki bu yazı kısa olacak.

    iki takım da kontrollü oynamayı seçtiler. sanki iki kulübede de lucescu vardı. vay anasını, maç zevksiz geçti dedim başta. birleştirmesi çok kolay bir puzzle.

    iki takımın savunması da saatli bomba, buna karşılık iki kaleci de çok kaliteli. bu kadar garantici oynanan bir maçta azımsanmayacak pozisyon çıkması iki savunmanın da büyük hataları sebebiyle oluştu. sanırım hocalar da bunu öngördüler. kumarcı mı lan bunlar. valla bilemiyoruz ki?

    hocalara gelmişken. belirtmeden geçmemek lazım. yenile yenile yenmeyi öğrenmek diye bir söz vardır ya. fatih terim ve şenol güneş bu sözün canlı kanıtları işte. ikisi de milli takım futbolcusuyken çok maç kaybettiler beraber. fatih terim, galatasaray ve milli takım kaptanı ve liberosuyken şenol güneş trabzonspor kaptanı ve milli takım kalecisiydi. libero ile kaleci sahadaki en yakın oyunculardandır. bu adamlar dünya çapında oyunculardı aslında. gelgelelim hocaları fatih terim ve şenol güneş değildi.
    zamanında herrera inter’i başarıdan başarıya koştururken hocaya sormuşlar “siz futbolcuyken bu kadar başarılı değildiniz, nasıl oldu da teknik direktörlükte bu kadar başarılı oldunuz?” herrera italyan tokadı gibi cevap verir “benim hocam herrera değildi.” esprisine gülünmeyen adam durumuna düşmek istemem.

    dikkat çekici birkaç notum var.
    - ersun yanal trabzonspor’dan ayrılırken giray kaçar “sana hakkımı helal etmiyorum” demişti. bu davranışını hala yanlış bulurum ama bugün sahanın en iyisiydi.
    - alanzinho gibi bir oyuncu galatasaray’da yok. benzeri sadece maç sonunda birbirlerine sarılıp ağızlarını kapatarak muhabbet ettikleri engin baytar. çok net bu tip bir adama ihtiyacımız var. şenol güneş’e saygısızlık etmem istemem ama ben olsam alanzinho ile kaleciyi ve zokora’yı yazarım geri kalan 8 oyuncuyu düşünmeye başlarım.
    - burak yılmaz’a yapılanlar çok tuhaf. nankörlük yahu. trabzonspor hatırladığım kadarıyla en son 1984’te şampiyon olmuştu burak yılmaz gelene kadar. adam 2011’de trabzonspor’un şampiyonluğunda büyük pay sahibiydi. dahası var, öyle kolay kurtuluş yok. trabzonspor tarihinde 3 tane gol kralı çıkarmış. 1996 – şota, 2005-fatih tekke ve 2012-burak yılmaz.
    sadri şener şampiyonluğunu tescil ettirememiş, babayı kandırmışlar gidip tüpçüyü desteklemiş. kupa yerine babayı almış, kalkmış burak yılmaz’ı hedef gösteriyor. bugüne kadar ki duruşuna da ters düşen bir davranış, hiç yıkışıyor mu başkan? ayıptır ayıp.
    - trabzonspor taraftarı. sorsan en delikanlı bunlar. medya maymunlarının hepsi çıkıyor trabzon’da herkes futbolu çok iyi bilir der. çarşı’ya yapılan yalakalık mevzusunun bir benzeri. sanırım basın tribünü, maç anlatma yeri çok güvenli yerler değil.
    - ne gülüyorsunuz. benim gençliğimde trabzon kendi sahasında gol yediğinde radyodan anlatmakta zorlanırlardı yahu. sadece trabzonda değil, memleketin bir çok yerinde radyodan golü kısık sesle anlatmak zorunda kalıyordu spikerler. bahsettiğim zamanlar 70’ler, 80’ler. yıl olmuş 2012 hatta 13, hala aynı enayilikler devam ediyor.
    - bazı futbolcuların ısrarla aynı hareketleri tekrar etmelerine de taktım. mesela burak yılmaz. usta bir insan her müdahale olan pozisyonda uçmaz. sanırım kimse burak’a yapma bunları demiyor. haklı da olsa kimse inanmıyor artık. biri burak yılmaz’a yalancı çoban hikayesini anlatsın.
    - galatasaray gereğinden fazla rahat oynadı. usta takım haftalardır sallanıyor ama liderliği kaybetmediği gibi üstüne puan farkı da yapıyor. topçuya baskı yapmak zor.
    - pilot takım 1461 galatasaray’ı kupadan istanbul’da eledi, trabzonspor berabere kaldı. 1461 trabzon>trabzonspor .

    ligin ilk yarısı bitti. galatasaray lider. en yakın rakibine 6 puan fark atmış, şampiyonlar liginde devam ediyor. kupadan elenmiş ama önemi yok.

    6 puan farkı ezeli rakibi fenerbahçe’ye atmış bir galatasaray. gayet başarılı bir ilk yarı. öncelikle fatih terim olmak üzere emeği geçenlere teşekkürler.

    foto: http://www.captano.net/...TS-GaSaray231212.jpg
    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın