resim
Alper Potuk
Takım:Gostivar
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Türkiye
  • 337
    transfer edilmesi ile özet olarak; yabancı kontenjanında rakiplere avantaj sağlamak, selçuk inan'ın uzun vadedeki alternatifini hazırlamak, felipe melo'nun transferi için karar verirken opsiyonlara sahip olabilmek ve fenerbahçe'ye karşı transfer üstünlüğünü sağlamlaştırmak gibi dört faydası olacak futbolcudur. özeti erken geçtim, anladım diyen çıksın, detaylı izahat isteyen ya da canı sıkılan okumaya devam etsin. madde madde açıklıyorum.

    daralacak olan yabancı kontenjanı nedeniyle orta alanın ortası için selçuk-hamit-melo-yekta-alper şeklinde sadece 1 tanesi yabancı olan 5 oyunculuk bir rotasyona sahip olmak kritik bir avantaj getirecektir. aynı mevkide fenerbahçe bugün 2 yabancı (meireles-baroni) kullanıyor ve sıkıntıları var. üçüncü bir yabancı alabilirler. trabzonspor yine 2 yabancı (colman-zokora) kullanan ve sıkıntı yaşayan bir rakip. beşiktaş da sadece fernandes ile tek yabancıya sahip ancak yerli isimlerin veli-necip-oğuzhan olduğunu düşünürsek hem yerli kalitesinden yine önde kalmış oluruz, hem de buldukları ilk parayla bir bek oyuncusu ve orta sahaya yabancı alacakları düşüncesiyle kontenjandan da önde kalmış oluruz.

    bir diğer nokta, fatih terim'in emanetçi değil kurucu bir teknik direktör olması, camianın bizzat bir ferdi olması nedeniyle geleceğe dönük planlama yapabiliyor olması ile karşımıza çıkıyor. olası bir ayrılığında bile takımın 5 yıllık potansiyelini hazır ederek gidecektir. selçuk inan'ın yabancı kulüplerin radarına girme olasılığı, ilaveten yaşının da 22-23 olmaması nedeniyle uzun vadede selçuk inan'ın alternatifi sadece ve sadece alper potuk olabilir. takıma alınır, hemen ilk sezonunda 15-20 maç oynamayabilir.

    felipe melo'nun bonservisinin alınıp alınmayacağı konusunun yönetim için bir ikilem olduğunu artık bilmeyen yok sanırım. her ne kadar biz taraftarlar duygusal olarak felipe melo'nun kalmasından yana tavır alsak da yönetimden aksi yönde bir icraat gelebilir. kendisinin bu sezon bir türlü geçen sezon yakaladığı seviyeye ulaşamaması da bu karar alınırken durumu zorlaştıracak gibi görünüyor zira melo'nun bonservisinde yazan 6 milyon euro çok büyük bir rakam. karar günü geldiğinde fatih terim'in melo hakkındaki raporu "ortada" çıkarsa yönetim bu ödemeyi yapmayacaktır. alper potuk'un kadroda bulunuyor olması, terim'in uygun bir raporu ile birleşirse melo'nun bonservisi alınmaz ya da çok muhtaç durumda olmadığımızı ispatladığı için fiyat kırdırabiliriz. melo'nun alınmamasını sağlar demiyorum, sadece juventus ile pazarlıklarda çok rahat davranmamızı, rakam yüksek tutulursa da vazgeçebilmemizi sağlar diyorum.

    selçuk inan ve hamit altıntop transferlerinde fenerbahçe'ye attığımız çalımlar herkesin malumu. her ne kadar alper potuk daha önce fenerbahçe ile imza aşamasına gelmiş ancak transfer son anda yatmış olsa da, olası bir galatasaray'a transferi halinde fenerbahçe'ye transferde hat-trick yapmış olacağımız bir gerçek. böyle bir hamlenin arkasından bizim tanıdığımız fenerbahçe yönetimi sansasyonel bir transfer ile cevap verme telaşına düşecek ve çok yüksek bir para karşılığında muhtemelen yine isabetsiz bir transfer yapacaktır. stoperleri ve bekleri dökülürken takıma 3.sağ açığı almak gibi mesela. bu da ilave zarar olarak rekabetimizde bize faydadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın