• 1110
    bu bir hasret turkusudur. hasreti tanimlayacak sozcuklerimiz yok cebimizde.

    sami yen; sen benim cocuklugumdun boydan boya... once sokagimda buyudun kulaktan kulaga fisir fisir, mahallede cimbomlu abilerimiz vardi, kaskolu takip sana kosarlardi, arkalarindan bakardik bir gun sana kavusabilmenin hayaliyle. senden buyuk bir yer yoktu gozumuzde, dunyadaki en buyuk kaleydin, dokunamazlardi bize senin icinde. ve evet herkesi doverdik, zaten en guclu adamlar da hep bizim takimimizdaydi. kimse karisamazdi bize sen varken.

    sonra nasil oldu bilmem buyuduk birdenbire. gunleri sayar olduk sana kavusmak icin, her macina gelemezdik ama geldigimizde hep en erken biz otururduk toz toprak koltuklarina. kapilarini biz acardik, biz kapatirdik. sen bizim gunduzumuz, gecemizdin sami yen. senden sonra gunduz gozuyle hic bakamadim yesil sahaya.

    artik maca 15 dakika kala giriyorum, 15 dakika kala cikiyorum mactan. ne kadar degismisim degil mi?

    senden sonra bizi birazcik uzakta yeni bir stada tasidilar. yalan yok cok modern, koltuklari filan cok rahat. oturunca kalkasi gelmiyor insanin. istanbul hala soguk, ben hala deli gibi usuyorum, ama artik usumek yok, macta misal titreme gelince hoop atiyorum kendimi sicacik kafeteryalara. ne gam ne tasa. deli gibi ziplamaya, kol kola girmeye gerek yok. kimsenin de hali yok gibi zaten.

    ben en cok sende usudum sami yen, en cok sende islandim. usumeyi de sende biraktim, koca bir gencligi arkamda biraktigim gibi.

    istanbul hala soguk. ve her sogukta sen dusuyorsun aklima. seni ozlemenin haddi hesabi yok sami yen... ah be sami yen... ner`desin simdi sen?
App Store'dan indirin Google Play'den alın