resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 2125
    her maç gol atsa bile, burak yılmaz'ın, insanın içine tam olarak sinen bir performans gösterdiğini söylemek güç. bunun nedeni de , galatasaray'ın , burak'ın meziyetlerini eksiksiz sergileyeceği bir taktik anlayışla oynamaması ya da başka bir deyişle söylersek, galatasaray'ın sahada oynamak istediği oyunun ideal santrforunun daha farklı özelliklere sahip olması gerekiyor . buradan burak yılmaz'ın kötü bir oyuncu olduğu anlamı çıkmasın kendine has özellikleri olan ve bu özelliklerini tam olarak yansıtabileceği taktik anlayışa sahip takımlarda çok iyi işler yapabilir.

    galatasaray'ın mevcut oyun düzeninin ideal santrforu değil burak belki yardımcı forvet oyuncusu olarak sahada olabilir ya da kimi maçlarda taktik gereği ilk 11 de başlayabilir ama bu düzende, oyun planının üzerine kurulacağı oyuncu değil ne yazık ki.

    beklenilmeyen puan kayıplarının , kağıt üstünde kolay gözüken ama güç bela kazanılan maçların en büyük nedenlerinden biri ileri uç bölgesinde yaşanan sıkıntılar olduğunu düşünüyorum.

    burak yılmaz'ın en etkili olduğu oyun türü, rakip defansın arkasına atılan uzun toplara dayalı bir anlayış ayrıca boş alanlar da olmalı. ancak bu oyun stilinde farkını ortaya koyabiliyor diğer tüm zamanlarda ''sıradanlık''tan kurtulamıyor. çanakkale geçilmezi oynayan takımlara karşı çok önemli bir silahı yok burak yılmaz'ın.

    galatasaray'ın bu sezon rakiplerine, skor olarak dezavantajlı olduğu zamanlarda bile baskı kuramamasının nedeni burak yılmaz'ın topu ileride tutamaması ve sıkışık defanslara karşı topu kolay kaybetmesidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın