resim
Bülent Korkmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:55
Uyruk:Türkiye
  • 1220
    --- alıntı ---

    hayatını galatasaray’a adamış, tekmeye uzattığı kafasıyla ali sami yen tribünlerinin sevgilisiydi büyük kaptan. ailesi oğullarına cesur adını koymak isteyedursun, nüfus müdürlüğündeki memur, isim babası olmuştu. çocukluğu boyunca kulağına fısıldananlar belki de bütün futbol kariyerini etkilemiş, ‘cesur yürek’ böylece yeşil sahalarda vizyona girmişti.

    tam 44 yıl önce dünyaya gelmişti bülent korkmaz. edirnekapı surlarının dibinde başlayan kariyerinde futbolun birçok mabedinde sahne almıştı savunma oyuncusu. uefa kupası finalini çıkan koluna rağmen bitirmekle kalmamış, sadece galatasaraylıların değil bütün futbolseverlerin beynine kazınan unutulmaz karede kupayı havaya kaldırmıştı. ikinci fatih terim döneminde kadrodan uzaklaştırılmışsa da, yılmamış yeniden formasına ve kaptanlık pazubandına kavuşmuştu.

    dile kolay kariyerinde içlerinde sekiz şampiyonluk, bir uefa kupası ve bir süper kupa’nın da bulunduğu 29 zaferde rol oynamıştı. 100’den fazla kez terlettiği milli takımla kazandığı dünya üçüncülüğü de cabasıydı. sarı-kırmızılıların ezeli rakipleri fenerbahçe ile beşiktaş’tan daha fazla avrupa’da maça çıktıktan sonra 37 yaşında sessizce uzaklaştırıldı 11’indeyken geldiği camiadan. bir jübile bile fazla görülmüştü kaptana. galatasaray’ın resmi yayın organı olan dergisi bile bu duruma sessiz kalamamış, eylül 2005’te “florya topraktı, o cesur” manşetiyle çıkmıştı. taraftarın asla hazmedemediği bir şekilde gönderilmişti, adı belki de galatasaray’ın bir tesisine verilir diye beklenirken...

    gençlerbirliği, kayseri erciyes ve bursaspor derken yine ölümsüz olduğu topraklara dönmüştü. fakat maya tutmayınca, aslan’dan biraz tatsız ayrılmıştı.

    günün belediye’nin hocasının sarı-kırmızılı tribünlerin gözündeki kredisi o kadar yüksek ki... tıpkı hagi gibi, futbolculuk dönemi kahramanlık hikâyeleriyle anılıyor. teknik adamlığı yavan dursa da taraftarın kalbinde yaşamaya devam ediyor.

    florya artık toprak olmasa da o hâlâ cesur. *

    --- alıntı ---

    ali murat hamarat
App Store'dan indirin Google Play'den alın