• 15
    taraftarın maçın içinde olmasının tek yolu tribün liderlerinin maça sırtını dönememesinden geçer. ben bu önerilerin taraftar önderleri tarafından dikkate alınacağını sanmam. yine de nacizane birkaç önerimi yazmak isterim:

    yıllarım trübünde geçti son 2-3 yıldır galatasaray tribünleri sırasıyla şu besteleri söylüyor:

    - 3'lü çekiliyor
    - cimbombomum sen çok yaşa
    - sarı kırmızı şampiyon cimbombom

    sonra bir yer geliyor ve herşey monotona bağlıyor. bunu da başlatan tezahürat "to brazil" tezahüratı. herşeyden önce fenerbahçe'nin gol attıktan sonra sevinme müziğiydi bu beste. bu tezahüratları yapan adamların bunlardan haberdar olmaması nedir? bu tezahürat açık ara kırılma anıdır.

    cimbombomum benim veya avrupa avrupa tezahüratları her ne kadar temposuz gibi görünse de özellikle yabancı maçlarda bu tür tezahüratlara alışkın olmayan takımlara karşı etkili olacaktır. hatta ibne manchester'a kafam girsin bile tribün hareketi olarak olarak dikkat çekicidir. bu 2 konu ile ilgili birer örnek verecek olursam:

    - herkes'in bildiği giggs'in tribünleri işaret etmesi.
    - diğeri de benim yaşadığım "ibne roma'ya kafam girsin" tezahüratındaki italyanların "bu adamlar napıyor namaz mı kılıyor?" tepkisi. * *

    ısınma ortamında bile kendi oyuncularımıza bilindik sevgi gösterilerimizin yanında (yumruk şov) yanında rakibi rahatsız etmemiz lazım. rakibin daha kolay pes edebilmesi için onlara "ortam çok kötüydü yeaeaeae" bahanesini vermemiz lazım.

    vaktiyle rakip takımların oyuncularını odalarından arayıp gazeteci hesabı röportaj yapmak istemiştik. geyik birkaç soru sorduktan sonra tezahürat yaparak kapatmıştık ehheheh. yapmayın bunu :(

    benim naciz önerilerim bu kadardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın