• 1
    başlık 20 kasım 2012 galatasaray manchester united maçı son sözümüzü söylemedik arama konferansı olacaktı ancak harf sınırı sebebiyle bu şekilde yazıldı.

    konu; taraftar olarak 20 kasım 2012 galatasaray manchester united maçında manchester united'lı oyuncularının ayaklarını 90 dakika nasıl titretiriz?

    öneriler başlık altında yazarlar tarafından bildirilmelidir. dileyen yazarlar özel mesaj da atabilirler.

    öneriler ve sonuçları asy arenadan sorumlu galatasaray yk üyesi yöneticimizle paylaşılacak ve mümkün olanların maç içinde uygulanması yapılmaya çalışılacaktır. bu sebeple tüm yazarların fikirlerini beyan etmesi çok önemlidir.

    taraftar performansı hakkında daha önce yapılan arama konferanslarında bir kısım değerli yazarların görüşlerinin kısa özeti ise şu şekildeydi;
    (bkz: arama konferansı/#841032)
    (bkz: arama konferansı/#971524)

    "çağa uygun melodiler, maça direk katkı sağlayabilecek atraksiyonlar gerekiyor. taraftarın oynanan oyunla alakası kopuyor çoğu zaman"
    "sabırsızlık"
    "arabesk şarkılar, iyi organize olunamaması, maçlarda tam desteğin sonuna kadar verilememesi"
    "sabırsız ve memnuniyetsiz olmamız"
    "örgütlenememe, hiçbir şeyi beğenmeme. sabır gösterememe"
    "yeteri kadar örgütlenememesi ve aidiyet duygusu.."
    "birlik olamamak"
    "yeni besteler üretilmesi daha sürükleyici bir topluluk haline gelmesi"
    "mıy mıy tezahürat yerine epl de olduğu gibi, gerektiği yerde ve gerektiği anda yapılacak destek"
    "daha yaratıcı olunmaması"
    "tribün liderlerinin eğitilmesi, koordinasyon toplantıları yapılması, yeni bestelerle stadın 4 yanının bestelere eşlik etmesi. kriz anları için özel coşturucu beste olması"
    "yeterli değildir. özellikle top rakipteyken daha baskılı olmalıdır"
    "maç içinde taraftarın koordinesi ve desteği yerlerde. çivi gibi takımı heyecanlandıracak, tribünde taraftarı kendi kendine gaza getirecek yeni besteler yok. ayrıca takım gol yiyince susma halen devam ediyor, takım korner kullanırken rakibi heyecanlandıracak atraksiyonlar yerine monoton alakasız tezahüratlar söyletiliyor. o dalga geçilen amerikan futbolu ve basketbolu seyircisine bir bakın. adamların üzerlerinde tek renk tişörtler oluyor. farklı modeller de değil sanki hepsi aynı tişörtten almış gibi. diyelim ki adamın formasında kırmızı renk var, tribüne bir bakıyorsun komple kırmızı. tek tek gözlemliyorsun, yanyana oturan adamların arasında bir tane fire yok. bu görsellik kadar taraftarın istisnasız kenetlenmesi ve takımına bağlılığını artırmasına da işaret"
    "top rakipteyken beste yapmak yerine daha fazla ıslık çalmalıyız"
    "profesyonel taraftar, profesyonel bir yönlendirici lazımdır."
    "rakibi bunaltan taraftar baskısı 90 dk'ya yayılmalıdır. takım geriye düştüğünde çatlak seslere izin verilmemelidir"
    "bu soruya takımla paralel denebilir.takım hareketliyken herkes gaza geliyor ancak maç sıkıcı olmaya başladığında pegasus 1.kat kenar bloklar bile susuyor."
    "tribünler eskisi kadar organize değil. yeni bir stadyum, biraz zamana ve organizasyona ihtiyaç var."
    "performans olarak çok iyi değiliz iç sahada. bunun kanıtı ise süper final maçlarında içerde galibiyet alamamamız."
    "güney ciddi hayal kırıklığı idi. taraftar henüz cehennem efektini 1,2 maç hariç tam gösteremedi. güney'de yeni bir oluşum olmalı, cehennem özelliği ciddi olarak planlanmalı, organize edilmeli ve uygulanmalı. yönetimden bir yetkili sadece bu konuyu çöze bilse takımın üzerinde korkunç faydası olacaktır"

    yazarlar dilerlerse yukarıdaki sorunların çözümlerini de bildirebilirler. örneğin söylenmesi gereken besteler vs vs. destek şekilleri, yapılmasında fayda olan hareketler, anons yapılsın mı? vs vs.

    (bkz: biz bir aileyiz kenetlendikçe daha da büyüyen)
App Store'dan indirin Google Play'den alın