resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 7760
    eleştirirken elimizin ayarını kacırdıgımız eski futbolcumuz.

    evet en cok ihtiyacımız oldugu donemde gitmiştir, dogrudur. ancak olaya 2 farklı acıdan bakarsak;

    1. arda turan bizden giderken dolu dolu 24 yaşında bir oyuncuydu. bir önceki sezon atletico madrid tarafından isteniyorken gitmeyip takımda kalmıştı. bir seneyi daha galatasarayda gecirmek bizim icin cok yararlı olabilirdi ama madalyonun diger tarafını hiç görmeden konusuyoruz bunları. gecen sezon herseye sıfırdan baslayan takım belki de yine bir hüsranla ligi tamamlayacaktı ve arda belki de bir daha atletico madrid düzeyinde bir takımda oynama fırsatını bulamayacaktı. biz taraftar oldugumuz icin olaylara duygusal bakıyoruz, öyle bakmamız cok dogal ayrıca. ancak arda icin bu bir iş aynı zamanda, bir kariyer. her oyuncu daha cok goz onunde olmak ister, isteyecektir. bu yuzden arda yasının 25e 26ya gelmesini istememiş ve belki de son fırsatı olarak gordugu fırsatı kullanmayı secmiştir belkide, hı? cunku bir baska kulube transfer olmak daha ust bir seviyede oynamak icin en azından 2 yılını da atleticoda gecireceği gerceğini o da biliyordu ve bu yuzden o yılda 24undeyken gitmesikendisi adına dogru bir hareketti.

    2. burda her yaptıgı olay olan bir adamdı arda. kız arkadasıyla sex yaparken kasıgından sakatlandı haberi bile cıktı yahu. düşünsenize sizin kız arkadasınız herkesin tanıdıgı bildiği bir insanken cıkıp 2 tane kendini bilmez bunlar sex yaparken sakatlandı bu cocuk dese napardınız? ne kadar da agır bir itham! ama bu adam bu ortamda bile futbol oynamaya calıstı.

    garip garip renklere bezediler formalarımızı, bu renk ne böyle, orospu rengi gibi dedi diye yine mansetlere cıktı cocuk. hem de kendi arkadas ortamındaki konusması* bir sekilde basına sızdırılarak, floryanın göbeğinde! bunlara ragmen ardanın cok bile dayandıgını dusunuyorum. cunku sadece futbol oynamadı cocuk, futbol dısında da bir sürü savas verdi.

    şimdi atleticoda istediğini yapıyor, burda yapamadıklarını yapıyor belki de. tarzını kendince begendiği gibi yapıyor. biz burdan bile* kıyafetleriyle dalga gecerken* burda olsa bunları kim bilir medya nasıl janjanlayıp satardı.

    bir de hep unutuyoruz ama takımımızı canı gibi seven insanlardan örnek vereceğim; hakan şükür, fatih terim, tugay kerimoğlu.. bu insanlar da takımımızın en ihtiyacı oldugu dönemde* takımdan ayrılıp baska bir maceranın peşine düşmediler mi? belki de ertesi sene kadroyu korusak 2. bir kupa gelecekti, olamaz mı? ama onlar da gittiler. onlar bu takımdan giderken de bizim icin cok onemliydiler, ihtiyacımız vardı onlara da. ama kendi kariyerleri icin gittiler. cunku bu isin bir de kariyer boyutu var, kimseyi suclayamayız onların işi bu aynı zamanda cunku.

    belki de bizim icin cok önemli bir donemde gittiği icin kırılabiliriz ardaya, ama bu kadar da vurmayalım. aramızdan bircogu onun durumunda buralarda onun dayandıgı kadar bile dayanamayabilirdi.

    empati?
App Store'dan indirin Google Play'den alın