• 28
    http://www.youtube.com/watch?v=dMTR8eN8Q6E

    şu videodan da görüleceği üzere türk film sektöründe geçmişten bu yana olan takıntıdır. sebebi fenerbahçe'nin moda takımı olması, popülist zihniyetin bir oyuncağı olması gösterilebilir.

    fenerbahçe'nin film sektöründeki reklamlar sayesinde kazandığı taraftar sayısı göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. zaten bu da bizim tezimizi destekleyen bir argümandır. fenerbahçe spor kulübü, taraftarlarını müşteri gibi görür, ticari kaygı, maddi gelir, reklam her şeyden önce gelir fenerbahçe için. taraftarları da fenerbahçe'ye bir marka gibi bağlıdırlar. apple hayranları vardır mesela, yeni bir ürün çıkınca geceden kuyruğa girerler veya harry potter hayranları vardır, iki eli kanda olsa gider o kitabı çıktığı gün alır. fanatiklik derecesinde bağlıdırlar markalarına, donlarını bile o markadan alırlar.

    işte, fenerbahçe ile taraftarları arasındaki ilişki de buna dayanır. istisnalar kaideyi bozmaz ama aklı başında bir fenerbahçeli bile şu dediğimi düşünse hak verecektir eminim. süslü püslü sarışın kızların, futboldan anlamayan tikilerin genelde fenerbahçeli olması da bu yüzdendir.

    edit: cümle yapısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın