resim
Dany Achille Nounkeu Tchounkeu
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 548
    topu taca atmadığı için ujfalusi'den iyi olduğunu zanneden futbol cahillerinin sözlükte mevcut olduğunu bize gösteren stoper. he, taca atmasın ama kaptırsın.

    birincisi, kimse bu adama potansiyelsiz demiyor. burada bir mutabık olalım.

    ikincisi, stoperin ilk görevi topu uzaklaştırmaktır. dany'nin bu konuda eksiği yok. eksiği, ilk görevini yapmadan ikinci görevine atlamaya çalışmasında. topu kapıyor, aferin. ancak karşısında iki rakip oyuncu varken topu ileriye aktarmak yerine iki rakibin arasına dalıp geçmeye çalışıyor. halbuki bu sırada savunmaya yardıma gelen bütün hücumcularımız ileriye hareketlenmiş. haliyle topu kaptırınca herifler iki saniyede ceza sahamıza giriyor. örnek için manchester united maçına bakabilir isteyen... defalarca oldu. eğer topu arkadaşına aktaramıyorsan, öyle bir durumda yapacağına en iyi şey kalecine dönmektir. dönemiyorsan, rakibe çarptırıp taca yollamaktır. onu da yapamıyorsan, hadi ligde alırsın, ama şampiyonlar ligi arenasında öyle aptalca riskler a-lın-maz!

    uzun lafın kısası, dany, halı sahada "sıkıldım ulan defansta" deyip topu kapar kapmaz arkadaşlarını çıldırtarak orta sahayı geçmeye kalkan sonra bir sikim yapamayıp topu kaptıran ve gol yenmesine sebebiyet olan stoper konumunda bu aralar. çok yetenekli, ama bilinçsiz. rus ruletindeki tabancalar gibi. mermi rakibin kafasında da patlayabilir, ancak bizim kafamızda da... ilk görevini hatırlamalı, o zaman belki sağlıklı bir ujfalusi'yi keser ve psg'li silva ile karşılaştırılır. belki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın