• 525
    sadece sözlük olmayan bir oluşum. evet adı sözlük fakat duyguların konuştuğu yerde format pek işlemez. sen gidip ekşi sözlükte sokakta sigara içen çoğu kadının orospu olması veya bulut şekillerine bakıp benzetmeler yapmak gibi ilgisiz konularda hislerini konuşturup birşeyler söylemezsin. en fazla tanım yaparsın orada yada kıçı boklu iki espri. ancak burada tartışılan galatasaray ve muhattabları. biz de bir şekilde bu takımın muhattabıyız ve düşüncelerimizi bu ortama yazıyoruz. burada da yazarlığa kabul edilmişsek bir iki anlıyoruzdur futboldan.

    herkes sınırlar çerçevesinde kendi düşüncesini söylemekte özgür. ancak burada ortak bir irade var: galatasaray. haliyle duygular konuşmakta ve kişiler kendi düşüncelerine ters gelen bir entry'i sadece ofsaytlamakla kalmayıp sözlük formatı dahilinde cevap da vermekte. bu da yanlış birşey değil, aksine buraya renk katmakta ve farklı düşüncelerle içeriği zenginleştirmekte.

    kimin neyi sevip sevmediği burdaki yazarları ilgilendirmez ve sorgulama hakkı tanımaz, ama bazı değerlere söz gelmeye başlandığında birçok kişi buna tepki gösterir. buradaki değerler de galatasaray ve ona emek verenlerdir. fenerbahçe hakkında kötü bir entry gir bak senle kimse tartışacak mı? o bizim değerimiz değil çünkü. fenerbahçe'yi fenerbahçeli'ler tartışır. zaten tartışmaların çıktığı konulara bakarsanız görürsünüz ki tartışılan kişiler galatasaray takımının en yakın muhattablarıdır.

    olayı galatasaray açısından değil de türkiye açısından göz önüne alalım. sen bir türk olarak bu vatana emek verdiği herkes tarafından kabul edilen bir adamı sevmeyebilirsin, ama bu sana o adam hakkında kötü konuşma hakkını vermez. ortada bir emek vardır ve bu adam emeğiyle o vatan için değerli bir evlat olmuştur. haliyle kötü konuştuğunda onu sevenler tarafından tartışmaya çekilmen olasıdır.

    yukarıda denildiği gibi değerler konusunda sözlükte tartışma olması normaldir. bu tartışmalar sözlük görmemekle veya farklı bir sözlükte yazar olmamakla açıklanamaz. sözlük görmek iki tane tanımın arasına sıkışmış yarak kürek muhabbetine girmekse ben almayayım onu. al öyle sözlük senin olsun. hatta ne dersin, belki ondan dolayı hiçbir sözlükte yazar olmamışızdır, olmak istememişizdir?

    not: örneklerle ilgili olarak hiç bir yere göndermede bulunmuyorum. bu örneği vermemin sebebi galatasaray sözlüğün -gerçekten- sadece sözlük olmadığını göstermektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın