• 277
    forma sıkıntısı kulüpten değil kendilerinden kaynaklanmaktadır. tekstil işinde yıllardır çalışan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki müşteri (gs store) üreticiye (nike) 3 aylık 6 aylık veya yıllık projeksiyon verir. bizim durumumuzda bu büyük olasılıkla geçen sene verilmiştir. nike da kendini buna göre ayarlar. fason üretim yaptığı firmalara bu projeksiyonları dağıtır. buraya kadar herşey normal.

    talep beklenenin çok üstünde olunca ilk parti mallar bitince firmaya yeni sipariş verilir. bu tür yıllık, modeli değişmeyecek siparişlerde aksesuarlar ve kumaşlar belli oranlarda stokta tutulur ki yeni gelecek olan siparişler hızlı işleme alınabilsin. eğer ki nike gibi bir firma biz yeni siparişler geçtiğimizde bu siparişleri firmalara dağıtıp bir ay içerisinde yeni ürünleri hazırlayamıyorsa, işte bu tamamen nike'ın beceriksizliğidir.

    yanlış hatırlıyorsam lütfen düzeltin yaklaşık iki aydır kırmızı formanın asıl satan bedenleri (l,m) yok. sıfırdan sipariş geçtiğinde bile 2 ayda kapına ürün teslim edilir. bu tür rpt ( yani tekrar edilen siparişler) bu süre 1 ay civarında olmalıdır. en azından ilk partiler gelir, arkasından gelmeye devam eder. aksi her durum üretici firma başarısızlığıdır.

    bize çok büyük gelir kaybı yaşatmışlardır, prestij kaybına uğratmışlardır. umarım bu olay ders olur her iki tarafa da ve bir daha yaşanmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın