• 7
    saha içi olaylarının ve küfürlü tezahüratların önüne geçebilmek için uygulanmaya başlanmış cezai yaptırımdır.

    işi bilen insanlardan kurulu federasyonumuz bu cezayı "kadın ve çocuklar önünde oynamak" şekline evirmiştir.

    "kadın ve çocuklar = ceza" tartışmasına girmeden sadece meselenin özüne bakıyorum. amaç ne? çirkinlikleri tribünlerden bir şekilde uzaklaştırmak. taraftara bakın kulübünüze ceza yediriyorsunuz yapmayın mesajı vermek. her cezanın temelinde bir caydırıcılık etkisi yok mudur zaten.

    peki eğer amaç buysa kurunun yanında yaş neden yanıyor? seyircisiz maç, hem futbolcular* hem futbol izleyicileri* hem de yayıncı kuruluş için olumsuz bir sonuç değil midir? kadın ve çocuklar yapınca yayıncı kuruluşun işine geldi şüphesiz. ama diğerleri için durum aynı.

    eğer gerçek anlamda ceza verilmek isteniyorsa rakip takım bundan tamamen ayrılır. hatta kendine avantaj elde eder. çünkü mantıken amaçlanan aslında ceza alan kulübe bir handikap oluşturmaktır. caydırıcılık böyle sağlanır.

    bunun gerçek anlamda yapılabilmesi için bence ceza alan takım maçını deplasmanda oynamalı. böylece ceza alan takımın işi zorlaşacak, tribünler için de %100 caydırıcı bir yaptırım haline dönüşecektir. denebilir ki o zaman derbilerde bu kuralı uygulayamazlar güçleri yetmez. iyi de çok büyük olaylar hariç derbilerden önce zaten bu cezaları veremiyorlar. fikstür çekilmeden önce verilen cezalar yüzünden fener derbilerin çoğunu seyircisiz* oynamak zorunda kalacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın