• 12
    (bkz: #1066192) normalde bu entry'i yazan arkadaşa onun üslubu ile şakirt dersin geçersin.

    ama olay bu kadar basit değil.
    bu zihniyetteki insanlar yüzünden bu ülkede çok ciddi bir kutuplaşma sözkonusu.
    kardeş kardeşten, arkadaş arkadaşından soğumaya başladı din olgusunun her ortama sokulmasından. bu ülke 10 yıl öncede müslüman bir ülkeydi, hala müslüman bir ülke.
    eğer her alandaki ilerleme ve gelişmeleri dini inançlarımıza karşı gelmeyecek şekilde hayatımızda güncelleyebilirsek bir problem olacağını düşünmüyorum.
    ama bir kesim insan var ki yukarıdaki entry'i yazan zihniyette olan. bu kesim belirli tabular içinde sıkışıp kalmış, yüzyıllarca önce zamanın gereği nedeniyle yapılan bazı kuralları aynı şekilde yaşamaya çalışmaktadır. o zaman demezler mi adama neden jeep'lere son model arabalara biniyorsun. deveye bin!
    yarın biri çıksa ve islam dini 1.0.1 güncellemesi vahiy olarak indi bana dese inanacakmısın?
    inanmazsın, çünkü son din değil mi senin inadığın! güncellenemez, değiştirilemez.
    diğer dinden olanlara da son dinin kendilerinki olduğunu savunuyor, biliyormusun?

    --- alıntı ---

    dindar insanlar, tanrılarının sevgisi veya dinlerinin emirlerinin güzelliği hakkında ne söylerse söylesin, eğer davranışları başkalarına karşı yıkıcıysa ve şiddet doluysa, eğer başkalarına acı çektiriyorsa, biliniz ki o din yozlaşmıştır ve reform ciddi bir şekilde gereklidir. – charles kimball

    --- alıntı ---

    bu dakikaya kadar yazılan herşey seni rahatsız etti değil mi? jeep-deve ve 1.0.1 güncellemesine takıldın. yaptığım alıntı hoşuna gitmedi.

    işte bende 23 eylül 2012 galatasaray akhisar bld maçında stad içinde o pankartı gördüğümde rahatsız oldum. biz nereye gidiyoruz dedim. bir film için verilen tepki bu olmamalıdır, bu kadar basit olmamalı bu işler dedim.
    bu film ile vatan uğruna verilen şehitleri aynı kefeye koyan zihniyeti ayrıca kınıyorum.
    vereceğin örnek şu olmalıydı belki, türk ordusu ile yabancı bir general dalga geçmiş olsun. ve bununla ilgili bir pankart açılmış olsun! evet buna da tepki verirdim. stad böyle basit olayları gündeme getirme yeri değildir.
    ama bir ülke senin uçağını vuruyor, hergün onlarca mehmetçik sırf sen yatağında rahat uyu diye şehit oluyorsa o zaman bu ulusal bir tepkidir, yapılan hiç bir eyleme ses çıkarmam, aksine katılırım.

    verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. bu yazdıklarımdan dolayı adım ateist olacaksa olsun varsın. bu allah ile benim aramda olan bir konudur. ancak galatasaray tribünlerinde ve ortamlarında bu tip kutuplaşmalar yaratılmasının sonuna dek karşıtı olacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın